Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.09.2016 / Sporočila za javnost

Ob prvem šolskem dnevu župan obiskal dve šoli

Deli na FBNatisni

Cerklje ob Krki, Krško, 1. september – Župan občine Brežice Ivan Molan se je s sodelavci ob prvem šolskem dnevu pridružil učenkam in učencem Osnovne šole Cerklje ob Krki, ki jo v tem šolskem letu obiskuje 192 otrok. Župan je obiskal še Osnovno šolo Dr. Mihajla Rostoharja Krško, ki jo obiskujejo tudi učenci iz občine Brežice. Skupaj z ravnateljicama (dr. Stanko Preskar, Barbaro Smolej Fritz) je župan pozdravil učenke in učence ter jim zaželel uspešno šolsko leto in obilo dobrega počutja. V šolskem letu 2016/2017 obiskuje osem osnovnih šol v brežiški občini 1944 učenk in učencev, od tega je prvič sedlo v šolske klopi 248 prvošolk in prvošolcev, v vrtce pa je vključenih 856 otrok.

Prvi šolski dan se je za učenke in učence Osnovne šole Cerklje ob Krki pričel na prostoru pred stavbo Vojašnice Jerneja Molana, kjer ima šola nadomestne prostore v času gradnje nove šole. Za prijeten uvod v novo šolsko leto so z glasbenim programom, ki so ga zaključili s šolsko himno, poskrbeli učenci šole pod vodstvom mentorice Jasmine Vučič.

OŠ Cerklje ob Krki 4OŠ Cerklje ob Krki 7OŠ Cerklje ob Krki 6OŠ Cerklje ob Krki 5OŠ Cerklje ob Krki 3OŠ Cerklje ob Krki 2OŠ Cerklje ob Krki 1OŠ Cerklje ob Krki 9OŠ Cerklje ob Krki 8OŠ Cerklje ob Krki 11OŠ Cerklje ob Krki 10

V nadaljevanju prvega šolskega dneva je župan Ivan Molan obiskal tudi Osnovno šolo Dr. Mihajla Rostoharja v Krškem, kjer izvajajo program osnovne šole z nižjim izobrazbenim standardom ter posebni program vzgoje in izobraževanja. Šolo v Krškem obiskuje 20 otrok iz občine Brežice, s katerimi se je srečal  župan Ivan Molan in se seznanil z različnimi dejavnostmi, ki jih učencem ponuja šola – od šolskega sadovnjaka, vrta, tehnične delavnice za  delovno vzgojo, do različnih kulturnih prireditev, še posebej znani sta tradicionalni prireditvi »Likof« in »Pisan kot metulj« ob svetovnem dnevu Downovega sindroma. Ob obisku so županu in sodelavcem učenci v znamenje dobrodošlice pripravili glasbeni program pod vodstvom ravnateljice Barbare Smolej Fritz.

OŠ Mihajla Rostoharha Krško Učenci med nastopomOŠ Mihajla Rostoharha Krško Župan Ivan Molan z učenciOŠ Mihajla Rostoharha Krško Učilnica tehnike za delovno vzgojoOŠ Mihajla Rostoharha Krško Izdelki učencev 2OŠ Mihajla Rostoharha Krško Izdelki učencev