Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

12.10.2016 / Zanimivo

V Pišecah stoji prva energijska hiša Megamik

Deli na FBNatisni

Pišece – Župan občine Brežice Ivan Molan se je konec meseca septembra udeležil otvoritve in predstavitve energijske hiše Megamik v Pišecah, ki sta jo zgradila zakonca Boštjan in Tanja Mikelj, sicer lastnika družinskega podjetja Megamik, ki se ukvarja s pečarstvom – postavitvijo peči in kaminov. Osrednja značilnost energijske hiše, ki je ena prvih v občini Brežice, je toplozračna in akumulacijska peč, katera omogoča pretok toplega zraka po vseh prostorih in ob vsakodnevnem kurjenju omogoča stalno temperaturo. Lončena peč po besedah lastnikov prinaša v dom prijetno toploto, ki duhovno uravnoteži, pomirja in osrečuje.

Osrednja značilnost Energijska hiša Megamik je toplozračna in akumulacijska peč. Pretok toplega zraka je regulacijsko voden po vseh prostorih, akumulacijski del pa je razpeljan tako, da ob vsakodnevnem kurjenju omogoča stalno temperaturo.

Peč v EHM Megamik

Posebna pozornost pri gradnji hiše je posvečena izboru naravnih materialov, ki so med seboj združljivi in ki enako sprejemajo vlago in jo oddajajo. Tak način gradnje pomeni, da hiša naravno »diha«, klima v hiši pa je prijetna v vseh letnih časih brez prisilnega prezračevanja. Tako grajena hiša nima negativnih sevanj, zato omogoča prijetno bivanje, ustvarjalno ozračje in odlično počutje.

 Pečarstvo Megamik je družinsko podjetje z več kot 50-letno tradicijo na področju pečarstva. Vsem, ki se odločajo za kamin ali peč, svetujejo, da se pred nakupom posvetujejo s strokovnjakom. Pomemben dejavnik pri odločanju naj bo tako kakovost storitve kot materiala, zato naj za postavitev poskrbi strokovnjak, s čimer bo zagotovljen tudi servis. Pečarstvo Megamik že 23 let sodeluje s proizvajalci kurišč, pečnic in šamotnega materiala iz Nemčije, ki so že več desetletij prisotni na razvitem trgu. Zaposlena v družinskem podjetju Megamik - Boštjan in Tanja Mikelj - se redno udeležujeta strokovnih seminarjev in sejmov s področja pečarstva, ob delu pa upoštevajo tako tradicijo kot moderne trende in smernice ter tehnološke izboljšave.

Več podatkov o Energijski hiše MEGAMIK in Pečarstvu Megamik si lahko preberete na spletni strani www.megamik.si, kjer so na ogled številni uspešno postavljeni izdelki – do sedaj so postavili preko 1.100 peči in kaminov.

Zloženka s predstavitvijo Energijski hiše MEGAMIK

 

rezanje traku 1Slika otvoritev