Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.10.2016 / CPS Objave

Podelitev nagrad na POK in zaključek faze Analiza stanja

Deli na FBNatisni

 

V soboto, 15.10.2012, je potekala prireditev v sklopu projekta Celostne prometne strategije, na kateri so se podelile nagrade izžrebancem, ki so sodelovali pri izpolnjevanju anket o potovalnih navadah občanov. Glavno nagrado, kolo, je prejel in odpeljal Brežičan Gvido Pavlovič. Poleg podelitve nagrad je prireditev popestrila predstavitev električnih koles; prevoznih sredstev prihodnosti, ki poosebljajo trajnostno mobilnost.

 

Celostna prometna strategija se je v občini Brežice začela izvajati junija 2016. Trenutno se zaključuje faza analize stanja prometa in oblikovanje scenarijev razvoja prometa v občini. Širša delovna skupina (15 članov), ki zajema predstavnike posameznih področij (šolstva, prometa, gospodarstva, rekreacije, gibalno oviranih ipd) spremlja projekta in soustvarja vizije, določa prioritete ter usklajuje ukrepe. Enake naloge ima tudi širša zainteresirana javnost, ki je v projekt vključena preko javnih razprav, delavnic, intervjujev, anket ter pisnih pripomb in predlogov. V fazi analize stanja se je opravil podroben terenski ogled celotne občine, naredila se je ocena stanja prometne infrastrukture (pločnikov, kolesarskih poti, signalizacije, prehodov za pešce), pregledala se je obstoječa dokumentacija načrtovanih kolesarskih poti in pešpoti. V razpravo o potovalnih navadah so se vključile vse osnovne šole preko delavnic z učenci 3. triade. Faza bo zaključena v začetku novembra.

V nadaljnjih fazah se bo oblikovala vizija razvoja prometa, opredelile prioritete in izbirali ukrepi. Občina Brežice z izdelovalcem celostnih prometnih strategij, podjetjem Savaprojekt d.d.,  poziva občane k aktivnemu sodelovanju in soustvarjanju. Organizirane bodo javne razprave, na katerih se bo predstavilo delo posamezne faze in odprlo razpravo na obravnavano temo.

EU KS

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz kohezijskega sklada

 IMG_1537 IMG_1540 IMG_1545 IMG_1550 IMG_1555 IMG_1556 IMG_1560 IMG_1565 IMG_1582 IMG_1594 IMG_1599 IMG_1622