Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

26.01.2017 / CPS Objave

Otvoritev razstave in javna razprava

Deli na FBNatisni

 

25. januraja se bila otvoritev razstave Celotne prometne strategije v avli Upravne enote Brežice. Razstava je namenjena informiranju prebivalcev o tem, kaj Celostna prometna strategija je, kakšna je občinska vizija razvoja trajnostne mobilnosi v občini in kakšne so prednosti hoje, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa. Razstava je opremljena s številnimi fotografijami iz občine Brežice ter dobre prakse iz drugih slovenskih mest. Vključuje pa tudi nekaj ročno zrisanih grafik, ki prikazujejo možne ureditve na ključnih prometnih mestih v okolici mesta Brežice. 

IMG_2255

IMG_2258

Isti dan je potekala javna razprava o nekaterih predlaganih ukrepih v mestu Brežice in zaledju, ki so za občino in bi kot taki bili v občini predstavljeni kot pilotni projekti:

- celostno umirjanje prometa na širšem območju vrtca, osnovne šole in zdravstvenih ustanov

- sistem "park and ride"/"parkiraj in se pelji" za zaposlene v središču mesta

- avtomatiziran sistem izposoje koles

- alternativni prevozi občanov iz odročnih naselij (prevoz na klic za starejše občane, organizirani kombi prevozi v popoldanskem času ipd.)

... in še marsikaj.

Ker želimo na te teme slišati čim več mnenj, vas prosimo, da izpolnete vprašalnik spodaj. S tem nam boste pomagali pri odločitvah ali so predlagani projekti za vas dovolj zanimivi ali ne. Izpolnjen vprašalnik nam pošljite na e-naslov: ali