Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.02.2017 / Župan

Župan sprejel uspešno karateistko Kajo Budič

Deli na FBNatisni

Brežice, 23. februar – Župan Občine Brežice Ivan Molan je čestital uspešni karateistki Kaji Budič, ki je na Evropskem prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane v Sofiji, Bolgarija, v močni konkurenci osvojila odlično 2. mesto. V letošnji sezoni jo čakajo še Evropsko člansko prvenstvo, Svetovno prvenstvo za mlade člane, dve Zlati ligi in Balkansko prvenstvo. Kajin cilj v športu je jasen – uvrstiti se na olimpijske igre oz. postati svetovna prvakinja.

Sprejema sta se udeležila tudi Kajin oče Andrej Budič in Kajin trener Davor Mrzak iz Karate kluba Samobor, ki bdi nad treningi mlade karateistke, ki je članica Karate kluba Kolektor iz Idrije, svojo pot pa je začela v brežiškem klubu. Kaja Budič se kot uspešna in prepoznavan mlada športnica (3. na evropski lestvici in 30. na svetovni članski lestvici) pridružuje mednarodnemu projektu »Občuti svobodo vode«, ki ga vodi Občina Brežice, kjer bo poskrbela za pripravo in izvedbo rekreativne vadbe namenjene občanom vseh generacij.   

IMG 2966

Na vprašanje, od kje črpa moč in motivacijo, saj trenira dvakrat na dan, Kaja Budič odgovarja, da je trmasta in vztrajna od malih nog, ko si postavi cilj vso svojo moč nameni temu, da cilj tudi doseže. Zaveda se, da so pred njo leta napornih treningov in odrekanj, pri tem je izjemnega pomena močna podpora njene ekipe, družine in lokalnega okolja. Na sprejemu se je zahvalila vsem, ki vanjo verjamejo in jo podpirajo na njeni poti. O njeni vztrajnosti pričajo statistični podatki – v enem letu je za treninge, ki potekajo dvakrat na dan, prevozila 14.500 km, opravila 291 treningov in na tekmovanjih preživela 66 dni.

upan Ivan Molan Kaja Budič Andrej Budič Davor Mrzak

Občina Brežice s proračunskimi sredstvi, ki jih redno namenja športu in investicijam v športno infrastrukturo, zagotavlja osnovne pogoje za različne vadbe za vse generacije, posebno pozornost pa namenja otrokom in mladim. Občina Brežice se trudi, da z najširšo možno podporo športu spodbuja mlade h kakovostnem preživljanju prostega časa ter mladim omogoča, da v društvih ter klubih opazijo nadarjene in jih spodbujajo pri razvoju.