Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.04.2017 / Projekti

Napredovanje gradnje nove šole in vrtca

Deli na FBNatisni

Gradnja novih prostorov osnovne šole, vrtca in telovadnice v Cerkljah ob Krki napreduje v skladu z načrti. Po rušitvi večine kompleksa nekdanjega objekta šole je v skladu s projektom ohranjen le najstarejši del šole, ki je že temeljito obnovljen in z lesenim mostom povezan z novo šolsko stavbo.

Projekt Rekonstrukcija in dograditev OŠ Cerklje ob Krki je ena največjih investicij Občine Brežice. Novi prostori šole bodo otrokom in zaposlenim na šoli in v vrtcu omogočila kakovostne pogoje za delo in učenje. Celotna vrednost projekta (poleg gradbenih del še izdelava dokumentacija, arhitekturni natečaj, oprema in odkup zemljišč) znaša kar 6,3 milijona evrov. Dela na terenu so se pričela januarja 2016, zaključek pa je načrtovan avgusta  2017 s pridobitvijo uporabnega dovoljena.

Za nakup opreme bo potrebno z rebalansom proračuna zagotoviti dodatna sredstva

Ker so na javni razpis za dobavo opreme za šolo prispele vse ponudbe v višini enega milijona evrov, kar predstavlja za polovico višnji znesek od  ocenjenega (500.000 evrov), je Občina pričela postopek pogajanja s ponudniki. Dosežena cena opreme znaša 800.000 evrov, kar še vedno za 300.000 evrov presega ocenjeno vrednost opreme. Da bo mogoče investicijo nove šole zaključiti v tem letu, bo moral Občinske svet Občine Brežice to odločitev potrditi s sprejemom rebalansa, s katerim bodo zagotovljena dodatna sredstva v višini 300.000 evrov za opremo. Sprejet rebalans bo podlaga za sklenitev pogodbe o dobavi opreme za novo šolo in vrtec.

Nova in stara šola

Nova in stara šola

Most povezuje staro šolo in novo šolo

Most oz. hodnik povezuje stari in novi del šole

Notranjost šole

Notranjost nove šole

Telovadnica dobiva podoboNaravna svetloba v telovadnici

Nova telovadnica

Pogled iz učilnice

Pogled iz učilnice v 1. nadstropju

Pogled iz igralnice

Pogled iz učilnice v pritličju

Nova šolaPogled na novo šoloUčilice 2Zunanjost šole v nastajanju

Pogled na novo šolo

 

Nova šola, vrtec in telovadnica

Novi šolski prostori bodo namenjeni za 9 do 12 oddelkov šole in 5 oddelkov vrtca, skupaj za maksimalno predvideno število učencev 252 in za 110 otrok vrtca.

Novi del šole je sestavljen iz treh komponent: samostojnega objekta vrtca na vzhodni strani, ki mu  zagotovlja povezava s šolo, šola predstavlja osrednji del in in je locirana južno od obstoječega starega objekta šole s katerim je povezan s hodnikom ter telovadnice, ki je delno vkopana v zemljo. Večina učilnic in vse igralnice so orientirane na jug, proti svetlobi in zeleni naravi.

 

IMG 3668

Gradbišče trenutno največje investicije Občine Brežice je obiskal župan Občine Brežice Ivan Molan s sodelavci in si ogledal napredovanje del.

Projekt tudi rezultat arhitekturnega natečaja

Projektanti investicije so bili izbrani na arhitekturnem natečaju v letu 2014,  ki ga je Občina Brežice izvedla skupaj z Arhitekturno zbornico Slovenije. Na natečaj je prispelo 32 predlogov, med katerimi je bila izbrana rešitev arhitektov Roka Žnidaršiča in Jerneje Fišer Knap s sodelavci, za katero je značilno povezovanje novega objekta z naravo, ki obdaja šolo.

 

Novi vrtecNovi vrtec 1Novi vrtec 2Vrtec 3

Novi vrtec

Primer igralnice v vrtcu

Notranjost igralnice

Za več naravne svetlobe

Za več naravne svetlobe

Streha vrtca

Streha vrtca

Napeljava

Napeljava

 

Izvajalci in strokovni nadzor

Gradbeno obrtniška dela izvaja podjetje AS-PRIMUS d.o.o., strojne instalacije podjetje KOLEKTOR KOLING d.o.o ter elektro instalacije in zunanje ureditve KOSTAK d.d., strokovni nadzor nad deli izvaja SAVAPROJEKT d.d..