Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.04.2017 / Sporočila za javnost

Občina Brežice bo na podlagi javnih razpisov sofinancirala programe 129 izvajalcev

Deli na FBNatisni

Brežice - V sredo, 19. 4. 2017, je v prostorih Mladinskega centra Brežice potekala predstavitev izbranih programov in projektov, ki jih bo Občina Brežice sofinancirala v letošnjem letu na podlagi že izvedenih javnih razpisov. Župan Ivan Molan je predstavnikom 129 izbranih izvajalci, v večini so to nevladne organizacije, svečano predal pogodbe v skupni vrednosti dobrih 625.000 evrov. Občina Brežice se zaveda pomena društev, ki dejavno soustvarjajo življenje v našem prostoru, zato redno namenja proračunska sredstva za delovanje in programe društev na različnih področjih.

Uvodoma je navzoče pozdravil župan Ivan Molan nato pa je vodja Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice Patricia Čular zbranim predstavila rezultate izvedenih razpisov s področja mladine, športa, kulture, zdravstvenega in socialnega varstva ter novosti pri razpisih. Posebnost letošnjih razpisov so letni programi za posamezno področje s katerimi so strokovni sveti podali usmeritve za razvoj določenega področja, katerim se je Občina Brežice zavezala slediti tudi skozi javne razpise.

Letos je Občina prvič namenila sredstva (v višini 10.000 evrov) preko razpisa za preventivne programe. Pridobila jih je Splošna bolnišnica Brežice za pripravo prostora, usposabljanje in nakup mamografa za izvajanje preventivnih pregledov.

Občina Brežice je poleg razpisanih sredstev (v skladu z Odlokom o proračunu Občine Brežice za leto 2017 in  z letnimi programi za posamezno področje za prepoznane izvajalce posameznih nalog v javnem interesu) pripravila tudi neposredne pogodbe z izvajalci. Neposredne pogodbe je sklenila z  Zavodom ARS Ramovš za izvedbo prepoznavnega Festivala stare glasbe »Seviqc Brežice« na območju občine Brežice (17.000 evrov), z Javnim skladom Republike Slovenije, Območna izpostava Brežice za programe izobraževanja in prireditev preglednega značaja na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti (17.000 evrov), z Zvezo prijateljev mladine Krško za letovanje zdravstveno  in socialno ogroženih otrok (7.200 evrov) in z društvi upokojencev za izvajanje programa »Starejši za starejše« (v višini 3.000 evrov).

Oddelek za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice je tako uresničil že dobro polovico javnih razpisov za sofinanciranje programov, sledijo še javni razpisi za področje turizma (maj), kmetijstva (april) in podjetništva (predvidoma avgusta).

Za spremljajoči kulturni program na dogodku so poskrbele mlade pevke Eva Julija Borovšak, Nika Čižmek in Tanita Lipar. Vse tri nastopajoče so lanskoletne udeleženke Mednarodnega otroškega pevskega festivala, ki se bo v sodelovanju z avtorico in glasbenico Brigito Šuler ter Občino Brežice, Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Posavskim muzejem Brežice zgodil tudi letos konec avgusta.

Predstavitev

IMG 5221 IMG 5226IMG 5244 IMG 5270IMG 5277IMG 5288 Podelitev pogodb 2017 (1)Podelitev pogodb 2017 (13)Podelitev pogodb 2017 (19) Podelitev pogodb 2017 (6)Podelitev pogodb 2017 (9)