Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

05.05.2017 / Župan

Vokalna skupina Aria na sprejemu pri županu

Deli na FBNatisni

Brežice, 5. maj – Osvojitev zlatega priznanja na 10. mednarodnem zborovskem tekmovanju SLOVAKIA CANTAT 2017, ki je potekalo v Bratislavi med 20. in 23. aprilom, je bila povod za županov sprejem članic vokalne skupine Aria. V Mestni hiši je župan Ivan Molan čestital mladim pevkam in predsednici Kulturnega društva Zvezda Dobova Darinki Cvetko Šegota za izjemen uspeh. Občina Brežice želi s tradicijo sprejemov ob posebnih dosežkih na državni in mednarodni ravni promovirati dosežke društev in posameznikov, ki s svojim delovanjem pomembno pripomorejo k prepoznavnosti tako občine kot Slovenije.

 

Vokalno skupino Aria, ki deluje pod okriljem KD Zvezda Dobova od l. 2013, sestavljajo Katja Bogovič, Anja Bogovič, Anja Tomše, Sara Tomić in Ela Urek (ta se zaradi obveznosti žal ni mogla udeležiti sprejema).

Aria 1

V imenu skupine je Sara Tomić dejala, da vaje skupine potekajo ob koncih tedna, ko se študentke vrnejo domov iz Ljubljane in Maribora. Prostega časa skorajda ne poznajo, je dodala. Tekmovanje na Slovaškem je bilo prvo mednarodno tekmovanje na katerem je sodelovala vokalna skupina Aria in izjemen uspeh je presenetil tudi same članice skupine. Mednarodna strokovna komisije jih je pohvalila za njihovo izvedbo, prejele pa so tudi povabila za nastope na tekmovanjih na Slovaškem in na Poljskem.

Aria 2Aria 3

Mlade pevke pravijo, da so s tekmovanji za letos zaključile, prednost bodo dale sodelovanju na različnih prireditvah.  V skupini Aria pa v tem letu načrtujejo tudi samostojni koncert  v poletnem času, temu bo verjetno sledil še jesenski koncert.

Aria 5