Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

31.05.2017 / CPS Objave

Tiskovna konferenca in objava publikacije

Deli na FBNatisni

 

"Občina Brežice se je odločila za izdelavo Celostne prometne strategije, ker se zaveda, da je mobilnost na trajnostni način prihodnost prometa tudi v naši občini." (župan Ivan Molan iz Uvodnega nagovora)

Dne 30.6.2017 je v Mestni hiši v Brežicah potekala tiskovna konferenca, na kateri so župan Ivan Molan, skrbnica projekta na Občini Teja Leben ter predstavnika izdelovalcev Dušan Blatnik in Nuša vanič iz podjetja Savaprojekt d.d. predstavili ključne aktivnosti in ugotovitve projekta izdelave Celotne projektne strategije občine Brežice. Projekt je trajal eno leto in se ravno v juniju zaključuje z izdajo publikacije "Celostna prometna strategija občine Brežice".

Povezava do publikacije:  CPS občine Brežice.pdf

Celostna prometna strategija je nov korak k večji kakovosti bivanja v občini Brežice, saj prispeva k privlačnosti in kakovosti mestnega okolja, zmanjševanju onesnaženost zraka zaradi zmanjševanja motornega prometa, zniževanju osebnih izdatkov za prevoz ter bolj zdravemu in vitalnemu prebivalstvu.

Pri uresničevanju zastavljene vizije in ciljev je ključno sodelovanje celotne javnosti, javnih ustanov, podjetij in organizacij. Celostna prometna strategija je dokument, ki je narejen s pomočjo občanov za občane.

 

EU KS