Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.06.2017 / Župan

Župan obiskal brežiške predstavnike Društva šola zdravja ob prvi obletnici delovanja

Deli na FBNatisni

V četrtek, 1. junija, je Društvo šola zdravja skupina Brežice obeležilo prvo obletnico delovanja. Jutranji telesni vadbi po metodi 1000 gibov, ki poteka na ploščadi pred športno dvorano v Brežicah vsak delovni dan od 7.30 do 8. ure, se je v petek pridružil tudi župan Občine Brežice Ivan Molan. Po zaključku skupinske vadbe je zbranim čestital za aktivno preživljanje prostega časa, ki pomembno pomaga pri premagovanju vsakodnevnih izzivov, poudaril je tudi pomen druženja za boljše počutje. Občina Brežice sicer vsako leto preko javnih razpisov podpira programe in delovanje športnih društev v občini.

 »Dan se začne zjutraj: z lepo mislijo, nasmehom, gibanjem in  v dobri družbi.«

V mestu Brežice se je vadba 1000 gibov uveljavila tudi po zaslugi evropskega projekta Šport za zdravo starost, ki se je v občini Brežice izvajal v letu 2015 in veliko starejših ozavestil o pomenu gibanja za zdravje in dobro počutje.  Tako  so udeleženci projekta tudi po zaključku nadaljevali z vadbo in se v velikem številu vključili v Društvo šola zdravja, kjer je vsakodnevna vadba brezplačna in poteka na prostem na javnih površinah, le v času dežja in snega v pokritem prostoru. 

IMG 5729IMG 5723IMG 5718IMG 5708

V skupini vadi že več kot 60 oseb, ki se družijo tudi na pohodih in  izletih.  Ker je v Občini Brežice delež starejših od 65 let višji od slovenskega povprečja, je zelo pomembno, da zna lokalna skupnost prisluhniti potrebam starejše populacije.

IMG 5707