Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

08.06.2017 / Župan

Rekonstrukcija križišča in obnova odseka lokalne ceste v Selah svečano predana namenu

Deli na FBNatisni

Ob prazniku Krajevne skupnosti Dobova je bila svečano predana v namen investicija Rekonstrukcija križišča in obnova odseka lokalne ceste v Selah, ki predstavlja pomembno izboljšavo prometne varnosti. Zbrane krajane in goste sta pozdravila predstavnik investitorja - župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednik KS Dobova Mihael Boranič. Priložnostni kulturni program so pripravili učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča pod mentorstvom učiteljice Martine Rožman in Mešani pevski zbor KD Franc Bogovič Dobova.


Občina Brežice si prizadeva za prometno varnost vseh udeležencev v prometu tako z investicijami kot s preventivo. S tem namenom investira v posodobitve in gradnjo lokalne prometne infrastrukture – cest, pločnikov, kolesarskih stez in križišč. Občina Brežice se je odločila, da za izboljšanje prometne varnosti rekonstruira štirikrako križišče v Selah, ki je bilo s pravokotnim potekom prednostne ceste in dvema stranskima priključkoma pod različnimi koti slabo pregledno in zato nevarno za vse udeležence v prometu. Težavo so predstavljale tudi prevelike hitrosti voznikov. Po preučitvi stanja je bila sprejeta rešitev, s katero se je križišče rekonstruiralo v krožno križišče (rondo). Z izvedenim projektom - krožiščem se je izboljšala preglednost in s tem povečala izboljšala varnost.

Investicija je potekala od septembra 2016 do konca meseca aprila 2017. V postopku javnega naročanja je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje HPG Brežice d.o.o..

Vrednost izvedenih del po pogodbi znaša 219.900 evrov lastnih sredstev Občine Brežice. Izvedena so bila dela za preureditev križišča v krožno križišče, obnovljen odsek ceste v dolžini 500 m, izgrajeni pločniki v dolžini 350 m, obnovljena meteorna kanalizacija ter urejeni dve avtobusni postaji z nadstrešnicama.  V sklopu investicije je bila urejena tudi manjša zelena površina (park), ki jo bo vzdrževala vaška skupnost.

 

IMG_5860     IMG_5872 (2)  IMG_5876  

IMG_5892 (2)   IMG_5905 (2)   IMG_5882 (2)  

IMG_5852 (3)  IMG_5840 (2)