Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.06.2017 / Zanimivo

V Brežicah sprejeli svetovnega prvaka Mitjo Petana

Deli na FBNatisni

Brežice, junij - Lovoriko IBFF (International bodybuilding and fitness federation oz. Mednarodne zveze za bodibilding in fitnes) svetovnega prvaka v fitnes kategoriji Mr. Physique, ki v svetovnem merilu pomeni izjemen dosežek, si je pretekli konec tedna z večletnim trdim delom priboril Brežičan Mitja Petan. Ob tej priložnosti je prvaku čestital tudi župan Občine Brežice Ivan Molan in mu zaželel uspešno tekmovalno pot tudi v prihodnje.

upan Ivan Molan in svetovni prvak Mitja Petan

Naporni treningi, stroga prehrana in izjemna samodisciplina so Mitjo, osebnega trenerja in predanega tekmovalca, pripeljali kar do štirih zmag v spomladanskem tekmovalnem obdobju. Po osvojenem nazivu Mr. Atlantic na Tenerifih, prepričljivem 1. mestu na državnem prvenstvu v Rušah in evropskem prvenstvu v Budimpešti, je dokončno dokazal, da je resnično najboljši. Padla je namreč tudi španska Cartagena, kjer je prepričljivo ugnal tako drugouvrščenega hrvaškega tekmovalca Luko Škubonjo kot tudi tretjeuvrščenega Španca in ostale tekmovalce v kategoriji ter tudi tokrat popeljal Slovenijo na najvišjo stopničko.

IMG 6302IMG 6326IMG 6367Svetovni prvak Mitja Petan z ženo in sinom

Ob povratku domov pa so včeraj v Brežicah Mitjo presenetili tudi s sprejemom in pozdravom najzvestejših navijačev. Pohoda proti fitnesu svetovnega prvaka se je udeležil tudi župan občine Brežice Ivan Molan in Mitji Petanu čestital za izjemen mednarodni dosežek. Župan Ivan Molan je dejal, da je ponosen na občane, ki s svojo predanostjo posežejo po najvišjih uvrstitvah na mednarodnih tekmovanjih in tudi na takšen način promovirajo tako svoj kraj kot Slovenijo. Presrečen in predvsem presenečen Mitja pa ob tem še ni razkril prihajajočih načrtov za prihodnje, ki bodo jasni v roku meseca dni. Nedvomno pa so pred simpatičnim svetovnim fitnes prvakom še številni uspehi.