Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.07.2017 / Civilna zaščita

Otroci spoznavali delo Civilne zaščite Občine Brežice

Deli na FBNatisni

Pripadniki Civilne zaščite Občine Brežice skozi celo leto izvajajo različne aktivnosti namenjene ozaveščanju in seznanitvi občanov z nalogami Civilne zaščite. Brežiška civilna zaščita se še posebej posveča otrokom in mladim v poletnih mesecih, ko so vključeni v različne počitniške dejavnosti, in jih preko predstavitev seznanja z varovanjem, reševanjem in pomočjo ljudem v stiski. Tako se otroci naučijo varovati sebe in svoje bližnje ter pridobijo občutek za solidarnost in nudenje pomoči.

Številni organizatorji otroških poletnih taborov, delavnic in oratorijev so se odločili, da med aktivnosti vključijo tudi predstavitev Civilne zaščite Občine Brežice in so medse povabili višjega svetovalca za področje zaščite in reševanja pri Občinski upravi Občine Brežice. Ta je na zanimiv način otrokom predstavil različna znanja in tehnike reševanja.

IMG_3304

Otroci so se seznanili z varnim potapljanjem z uporabo potapljaške opreme, varnim plezanjem z uporabo vrvi, izvedeli so, kako ravnati ob potresu, poplavah in drugih naravnih nesrečah ter dogodkih. Ob reki Krki in drugih vodah so se urili v varnem plavanju in reševanju iz vode kakor tudi v tehniki oživljanja ob primeru zastoja srca, kadar imajo na voljo defibrilator in kako izvesti oživljanje brez defibrilatorja. Marsikateri odrasel namreč ne ve, da lahko tudi (starejši) otroci v primeru zastoja srca dajejo umetno dihanje in sicer z vpihi skozi nos, ker so njihova usta manjša od ust odraslih.

IMG 3163

Med letošnjimi počitnicami so se z nalogami in delom Civilne zaščite občine Brežice seznanili udeleženci več kot desetih poletnih taborov za otroke in mlade. Po besedah višjega svetovalca za področje zaščite in reševanja pri Občinski upravi Občine Brežice Romana Zakška je cilj predstavitev otrokom na zanimivi in zabaven način podati nova, uporabna znanja, ki bodo lahko v prihodnosti pomagala rešiti življenje.

IMG 3167