Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.11.2017 / Projekti

Obnovljeni odseki lokalnih cest v KS Sromlje in Bizeljsko

Deli na FBNatisni

Občina Brežice nadaljuje z obnovo in modernizacijo lokalnih cest po krajevnih skupnostih z namenom zagotoviti izboljšane dostopnosti kot tudi prometne varnosti. Konec meseca oktobra in v začetku meseca novembra so predstavniki krajevnih skupnosti skupaj z uporabniki urejene ceste predali namenu. Po besedah župana Ivana Molana Občina Brežice kljub nižanju sredstev s strani države z racionalnim poslovanjem in sodelovanjem s krajevnimi skupnostmi zagotavlja izvedbo številnih manjših, vendar za prebivalce zelo pomembnih investicij v cestno infrastrukturo po vseh krajih občine.

Cesta Sromlje

V KS Sromlje sta bila obnovljena dva močno dotrajana oz. poškodovana odseka lokalnih cest. Obnovljen je bil odsek lokalna ceste (LC 024462) Skopačna – Oklukova gora v vrednosti dobrih 18.000 evrov, dela je izvedlo podjetje KOP Brežice d.d.. Obnovljen je bil tudi odsek lokalne ceste (LC 024420) Babčki dol – Sv. Janez. Vrednost obnove je znašala  43.300 evrov, izvajalec del je bilo podjetje Kunej Karl s.p..

Cesta Bizeljsko 3Cesta Bizeljsko 2Cesta Bizeljsko 1

V KS Bizeljsko so se krajani razveselili dveh asfaltiranih odsekov makadamskih cest in sicer odseka JP 527331 Sodič – Rožman in JP 527452 Sumrak – Travnikar.  Vrednost del urejanja in asfaltiranja je znašala 42.962 evrov, investicijo pa je izvedlo podjetje Babič David s.p..