Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

09.03.2018 / Sporočila za javnost

Tudi letos sofinanciranja sterilizacij lastniških mačk v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Občina Brežice nadaljuje z izvajanjem preventivnega ukrepa za zmanjšanje števila zapuščenih živali. Od dneva objave do porabe sredstev (5.000 EUR) bo občina sofinancirala ceno sterilizacije lastniških mačk in sicer v obeh veterinarskih ambulantah: Vet BM v mestnem jedru in Veterinarski bolnici Brežice d.o.o.. Lastnikom bo v tem obdobju na voljo storitev sterilizacija mačke po enotni, sofinancirani ceni 35 evrov.

Oba izvajalca - Vet BM - Ambulanta za male živali, Cesta prvih borcev 20, Brežice in Veterinarska bolnica  Brežice, Prešernova cesta 17A, Brežice bosta ukrep izvajala vsak delovnik, podrobnejše informacije pa so na voljo na spletnih straneh ambulant http://www.vet-bm.si/ in http://www.veterinarskabolnica.si/.

Občina Brežice je začela z izvajanjem ukrepa sofinanciranje cene sterilizacije lastniških mačk že v letu 2014, saj je sterilizacija  po priporočilu stroke tudi najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali.

 

mačji mladički razpis

Le z odgovornim ravnanjem lastnikov in s  sterilizacijo je mogoče preprečiti legla nezaželenih mladičev in njihovo trpljenje.