Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.04.2018 / Sporočila za javnost

Prvoaprilska novica: V občini Brežice odprti za nove športe - poleg atletike, strelstva, ekipnih in vodnih športov na voljo tudi tek na smučeh

Deli na FBNatisni

Brežice - Občina Brežice je gotovo ena od najbolj športnih občini v državi, tako po uspehih športnikov kot sredstvih, ki jih vlaga v programe športa in športno infrastrukturo. Akumulacijsko jezero ob HE Brežice ponuja nove možnosti pri razvoju vodnih športov, pri čemer občino podpirata tudi Kajakaša zveza Slovenije in Veslaška zveza Slovenije. V Brežicah pa želimo narediti še korak dlje, zato se je občina odločila za dopolnitev športne ponudbe v večnamenski športni dvorani Brežice. Ker garaže v kleti dvorani niso dovolj izkoriščene se je občina po zgledu nordijskih centrov doma in v tujini odločila za ureditev manjše pokrite smučarske tekaške steze (površina znaša dobrih 1.270 m2).

Debelina poskusne umetne snežne odeje je cca 25 cm in župan občine Brežice Ivan Molan je danes lastnoročno preizkusil kakovost umetnega snega.

klet

Konec tedna je potekalo poskusno zasneževanje nekdanje garaže z umetnim snegom, ki nastaja pri -5 stopinjah Celzija, za ohranitev snega pa zadostujejo temperature okoli 5 stopinj Celzija, kar je bilo v kleti dvorane mogoče zagotoviti z dodatno izolacijo in industrijskimi klima napravami, ki ustvarjajo okolje hladilne komore. Za dela v garaži športne dvorane, ki so potekala ob sanaciji vlage v kleti,  je Občina Brežice zagotovila del lastnih sredstev, preostali del sredstev za nakup ustreznih naprav pa je pridobila na evropskem razpisu za sofinanciranje športno-rekreacijske infrastrukture, ki bo v turističnih destinacijah nudila možnost za nastanek novih produktov turistične ponudbe, kar zahteva urejeno okolje in primerne objekte. Za pripravo in vzdrževanje snežne tekaške proge (snežni teptalnik, dosneževanje, ipd.) bo skrbelo javno podjetje občine, Komunala Brežice d.o.o..

Vrednost investicije v dodatno športno infrastrukturo znaša 680.000 evrov, od tega je občina zagotovila 128.000 evrov iz lastnih virov, načrtuje pa tudi prijavo investicije na razpis Fundacije za šport.