Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.05.2018 / Župan

Brežice gostijo 658 mažoret

Deli na FBNatisni

Brežice, 19. maj 2018 – V soboto, 19. maja in nedeljo, 20. maja 2018, so Brežice prizorišče 4. odprtega državnega tekmovanja Mažoretne zveze Slovenije. Pred uradno otvoritvijo tekmovanja je predstavnike mažoretnih društev sprejel župan občine Brežice, Ivan Molan.

Državnega tekmovanja v Brežicah se udeležuje 658 mažoret iz 16 društev iz Slovenije. Tekmovanje poteka v sodelovanju zveze in Športno kulturnega društva Mažoretk iz Dobove. Osrednje prizorišče tekmovanja je Športna dvorana Brežice. V soboto ob 17. uri pa se bodo skupine predstavile na paradi na prizorišču na prostem, ulici Pod obzidjem v mestu Brežice.

Uradna otvoritev tekmovanja je potekala v soboto, ob 10. uri, pred tem pa je mažorete s predstavniki društev in predstavniki Mažoretne zveze Slovenije v Mestni hiši Brežice sprejel župan občine Brežice, Ivan Molan. Po uvodnem nagovoru župana in Aleša Breznikarja, predsednika zveze, je stekla izmenjava protokolarnih daril in krajše neuradno druženje. Promocijska turistična video razglednica občine Brežice pa je zaključila druženje s povabilom k prijetnem bivanju v občini, uspešnem nastopu posamezni skupini in ponovnem obisku ponudbe občine.

Otvoritveni program tekmovanja so svojim prispevkom obogatili Kulturno društvo godbe na pihala Loče in folklorna skupina Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova. V nedeljo pa se bo dogajanju pridružila godba Slovenskih železnic.

Mazorete 1

 

Mazorete 2Mazorete 3

 

Mazorete 4

Mazorete 5

mazorete 6

mazorete 7

 

Dodatne info: https://www.mazoretkedobova.com/