Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.08.2018 / Župan

Občine Brežice sofinancira počitniške aktivnosti za otroke in mlade

Deli na FBNatisni

Občina Brežice vsako leto preko javnega razpisa zagotovi sredstva za sofinanciranje različnih poletnih aktivnosti za mlade in otroke v času počitnic. V letu 2018 občina sofinancira 14 projektov, ki v času poletnih počitnic vključujejo v raznovrstne dejavnosti 400 otrok in 630 mladostnikov ter jim s tem ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa v družbi vrstnikov.

Med počitniškimi aktivnostmi, ki jih sofinancira občina, so poletni mažoretni kamp, planinski in planinsko-orientacijski tabor, tabore za mlade so izvedli tudi v okviru kulturnega društva in pihalnega orkestra, glasbeni dogodki, potekale so poletne plavalne počitnice in aktivnosti poletja ob Krki ter tradicionalni oratoriji. Eden največjih in hkrati najstarejših oratorijev v občini je Oratorij Brežice-Kapele-Dobova-Artiče, kjer je letos na osemdnevnih dejavnostih sodelovalo 115 otrok in mladih pod vodstvom 35 animatorjev.

Oratorij Brežice Kapele Dobova Artiče 2018Oratorij Brežice Kapele Dobova Artiče 2018 2

Poleg počitniških aktivnosti občina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Krško že vrsto let sofinancira letovanje otrok v Nerezinah (otok Lošinj) s pomočjo sredstev javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva. Letos se bo letovanja z ZPM Krško udeležilo 117 otrok iz občine Brežice.  Občina s pomočjo osnovnih šol spodbuja predvsem socialno ogrožene družine, da izkoristijo možnost za letovanje otrok, ki jo dobijo s priporočilom pediatra. Brežiška občina nadaljuje z leta 2016 začeto prakso, da dodatno zagotovi letovanje desetim socialno ogroženim otrokom, ki sicer nimajo zdravstvene indikacije.