Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.09.2018 / Župan

Župan ob prvem šolskem dnevu obiskal OŠ Artiče

Deli na FBNatisni

Artiče, 3. september – V šolskem letu 2018/2019 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2.000 učenk in učencev, prvič je v šolske klopi sedlo 239 prvošolk in prvošolcev. Župan občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno izmed osnovnih šol v občini in učiteljem, učencem ter staršem zaželi obilo uspeha, sreče in varnosti v novem šolskem letu. Letošnji prvi šolski dan je župan preživel na Osnovni šoli Artiče, ki jo letos obiskuje 245 otrok, od tega 25 prvošolk in prvošolcev.

Učenke in učenci OŠ Artiče so se  zbrali na ploščadi pred šolo, kjer sta jih pozdravila ravnateljica Vesna Bogovič in župan Ivan Molan, potem so učenci sledili svojim razrednikom v učilnice. Župan Ivan Molan je v spremstvu ravnateljice obiskal prvi razred, kjer je pozdravil prvošolke in prvošolce ter njihove starše, ki so pbili navzoči pri uvodnih aktivnostih v prvem razredu. Otroci so sedli v krog in spoznavali sošolke in sošolce, maskota Kuža Pazi in kasneje tudi predstavnik Policije pa sta tako starše kot prvošolčke opozorila na varnost in previdnost v prometu.

1 šolski dan OŠ Artiče 21 šolski dan OŠ Artiče 31 šolski dan OŠ Artiče prvošolci 21 šolski dan OŠ Artiče 41 šolski dan OŠ Artiče 11 šolski dan OŠ Artiče prvošolci1 šolski dan OŠ Artiče v prvi razred je prvic sedlo 25 otrok1 šolski dan OŠ Artiče 51 šolski dan OŠ Artiče 61 šolski dan OŠ Artiče 71 šolski dan OŠ Artiče 8