Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.10.2018 / Zanimivo

V Evropskem letu kulturne dediščine aktivni tudi v Brežicah

Deli na FBNatisni

Brežice, 2. oktober - Podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar je v Knjižnici Brežice nagovorila učence 4. razreda Osnovne šole Brežice, ki so v sklopu delavnice pod mentorstvom brežiške enote Večgeneracijskega centra Posavje izdelovali rože iz krep papirja. Ti izdelki in izdelki, ki so jih izdelali na delavnici v preteklem tednu - punčke iz cunj oz. t.i. »fački« bodo razstavljeni na stojnici Podjetniško – obrtnega in kmetijskega sejma (20. in 21. oktober 2018) in na voljo obiskovalcem, ki se bodo odločili za prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu darilc in priboljškov ob obiskih starejših občanov.

Kot je v svojem nagovoru povedala podžupanja Katja Čanžar želi otroke in mlade spodbuditi k obiskovanju ter druženju s starimi starši, da jim prisluhnejo in se poučijo o tem, kakšno je bilo otroštvo, odraščanje in navade njihovih babic in dedkov. Podžupanja je dejala, da je vesela uspešnega sodelovanja med Knjižnico Brežice, Večgeneracijskim centrom Posavja - enoto Brežice, Osnovno šolo Brežice in Občino Brežice.

IMG_4734

IMG_4725

Leto 2018 je razglašeno za evropsko leto kulturne dediščine, katerega namen je spodbuditi skupno doživljanje evropske kulturne dediščine in zavedanje o njenem pomenu kot skupni dobrini. Namen leta je tudi izboljšati ozaveščenost o skupni zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru. Kulturna dediščina pripada vsem, zato je zelo pomembno, da se otrokom omogoči odkrivanje tradicije in oživljanje kulturne dediščine.

IMG_3814_učenci

IMG_4726