Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.11.2018 / Župan

Župan čestital evropskima mladinskima prvakinjama v ju-jitsu

Deli na FBNatisni

Globoko – Župan občine Brežice Ivan Molan se je udeležil sprejema, ki so ga v telovadnici OŠ Globoko pripravili člani DBV Katana Globoko za ekipo, ki se je iz Evropskega prvenstva za kadete in mladince v ju-jitsu vrnila z naslovom evropskih prvakinj in 5. mestom. Župan je uspešnim mladim športnikom čestital in jim izročil priložnostna darila, ki jih bodo spominjala na dosežene uspehe. Dejal je, da so športniki med najuspešnejšimi promotorji tako občine Brežice kot Slovenije v svetu.

Evropsko prvenstvo je potekalo od 26. do 28. 10. 2018 v Bologni v Italiji. Slovenske barve so zastopali tudi štirje člani DBV Katana Globoko. Evropski prvakinji sta postali Maruša Rus in Jedert Jevševar v kategoriji duo dekleta do 18 let, Anej Rožman in Tadej Zobarič pa sta v kategoriji duo moški do 18 let osvojila 5. mesto. Mladi športniki so se na tekmo pripravljali pod mentorstvom trenerja Jureta Žabjeka.

Program dogodka je povezoval predsednik DBV Katana Damjan Žerjav. Številnim čestitkam  so se pridružili tudi predsednik sveta KS Globoko Mihael Petančič, dolgoletni predsednik društva in trener Stane Preskar in  Uroš Škof, ravnatelj gimnazije, ki jo obiskujeta aktualni evropski prvakinji. Uspešne tekmovalce so pozdravili tudi najmlajši člani kluba, njihovi starši in sodelavci društva.

Uspešni tekmovalci DBV Katana z županomDSC 5235DSC 5237DSC 5215DSC 5241DSC 5243DSC 5242