Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.02.2019 / Projekti

Urejanje Trdinove ulice bo končano pred rokom

Deli na FBNatisni

Brežice – Ugodne vreme omogoča, da se lahko tudi v zimskih mesecih izvajajo nekatere investicije v občini. Tako se trenutno izvaja 3. faza urejanja Trdinove ulice v Brežicah na odseku med Dobovsko cesto in ulico Marof-jug, v dolžini cca 160 m, ki zajema rekonstrukcijo vozišča z ustrezno prilagoditvijo oz. izboljšanjem tehničnih elementov ceste ter izgradnjo pločnika v širini 2,5m. Odsek je razsvetljen z novo cestno razsvetljavo, ki je do sedaj tu ni bilo, prav tako je urejeno odvodnjavanje in prilagojena vsa potrebna infrastruktura.

Z ureditvijo ulice, ki je v preteklih letih postala prometnejša in zato tudi nevarnejša za šibkejše udeležence v prometu, pešce, v slabem stanju pa je bilo tudi cestišče, se je občina odločila za ureditev tega cestnega odseka. Z izvedenimi deli se bodo znatno izboljšale prometno varnostne razmere na sicer kratkem, a do nedavno nepreglednem in nevarnem ovinku, kjer doslej ni bilo urejenih površin za pešce.

Sredstva za ureditev ceste in pločnika je zagotovila Občina Brežice iz lastnih proračunskih sredstev v višini dobrih 149.000 evrov (pogodbena vrednost). Dela izvaja v postopku javnega naročanja izbrani najugodnejši ponudnik, podjetje HPG Brežice d.o.o.. Načrtovani zaključek del je konec maja 2019, vendar bo zaradi ugodenih vremenskih razmer investicija predvidoma končana predčasno. Na odseku je že vse pripravljeno za asfaltiranje. Če bodo vremenske razmere ustrezne bo ta cestni odsek asfaltiran konec marca 2019, asfaltiranju pa sledijo še manjša zaključna dela ter nato odprtje za promet.

Trdinova 2

Trdinova 1Trdinova 6