Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.10.2019 / Zanimivo

Dan adrenalinskih navdušencev

Deli na FBNatisni

Brežice, 12. 10. 2019 - Občina Brežice je, v sodelovanju z družbo HESS in Zavodom za šport Brežice vzpostavila na začasni lokaciji rolkarski poligon.Tega lahko uporabniki testirajo že dva meseca, v soboto pa so, skupaj z ekipo »Urban roof-a« lahko spoznali dodatna elementa in sodelovali v delavnicah rabe poligona.

V soboto, 12. 10., so v Brežicah na svoj račun prišli vsi navdušenci nad rolkami, rolerji, skejti, skiroji, BMX in MTB kolesi in ostalimi prevoznimi sredstvi s kolesi na nožni pogon. V Brežice je prišla ekipa »Urban roof«, ki deluje znotraj Športnega društva Ilužn, kjer že od leta 2006 ustvarjajo pogoje za rast in razvoj urbanih športov v Sloveniji ter povezujejo 800 aktivnih članov. Na poligonu so izvedli prikaz rabe posameznih elementov in delavnici za uporabnike.

Ideja ureditve skate parka je bila v Brežicah prisotna že dlje časa. Vedno pa je za uresničitev potrebna prava kombinacija časa, prostora in ljudi. Tako je ideja padlana plodna tla v letu 2018, ko sta v stavbo Občine z idejo skate parka stopila Žak in Kristjan, takrat učenca 5. in 6. razreda, ter z idejo vztrajala še leto pozneje pri javni razgrnitvi proračuna občine za 2019 ter uspela.

S pomočjo družbe HESS, ki je priskočila na pomoč pri iskanju ustreznega prostora in v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice, je Občina Brežice na začasni lokaciji ob vstopu na območje HE Brežice postavila poligon. Verjamemo, da bo ta s številom uporabnikov prepričal tudi v prihodnje, in pripeljal do stalne lokacije, kjer bo poleg nadgrajenega današnjega poligona tudi »pump track« in še kakšna zadeva, ki bo privabljala mlade k aktivnem preživljanju prostega časa in uživanju v urbanih športih.

Otvoritev skate parka Brežice-32 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-39 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-53 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-85 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-90 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-91 – kopijaOtvoritev skate parka Brežice-92