Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.10.2019 / Sporočila za javnost

Glasovanje za projekte Moja skupnost - sodelujem! je zaključeno

Deli na FBNatisni

V petek, 25. 10. 2019, so občanke in občani lahko do polnoči še oddali svoj glas za enega od 31 predlogov projektov, ki so sodelovali v glasovanju za participativni del proračuna Občine Brežice v letih 2020 in 2021, poimenovan "Moja skupnost - sodelujem!".

Odziv občank in občanov v tednu glasovanja, od 21. 10. do 25. 10. 19, za najboljše med prispeli projekti je presegel vsa pričakovanja. Glasovnice, ki so jih lahko oddali po klasični pošti, osebno v volilno skrinjico ali po elektronski pošti, so zapolnile razpoložljiv prostor. Glasovanje je dobesedno potekalo do zadnjih minut, saj so bile zadnje glasovnice oddane po elektronski pošti devet minut pred zaključkom glasovanja.

Komisijo za vloge in pobude občanov čaka sedaj naporno delo, saj je potrebno posamezno glasovnico preveriti, in sicer ali je izpolnjena v vseh zahtevanih delih, ali jo je podala občanka oz. podal občan s stalnim bivališčem v občini Brežice, ki je na dan glasovanja dopolnil najmanj 15 let in ali je glasoval le enkrat. Ravno tako bo izvedeno preverjanje verodostojnosti oddane glasovnice posameznega občana po telefonu, kjer bodo pri posameznem projektu klicani trije naključno izbrani občani, ki so oddali glas za projekt.

Končni rezultati glasovanja bodo javno objavljeni predvidoma v četrtek, 14. 11. 2019.