Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.01.2020 / Projekti

Novo reševalno vozilo za Zdravstveni dom Brežice

Deli na FBNatisni
Galerija

Brežice – Na ploščadi pred Zdravstvenim domom Brežice je potekala slovesnost ob uradni predaji novega reševalnega vozila v namen. Nakup vozila v vrednosti skoraj 214.000 evrov sta financirala Občina Brežice ter Ministrstvo za zdravje in sicer je ministrstvo prispevalo 23% vrednosti oz. 50.000 evrov, občina pa 164.000 evrov oz. 77%.

Kot je dejal direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević bo program posodobitve voznega parka zaključen z nabavo dveh vozil za prevoz dializnih in onkoloških bolnikov ter patronažnega vozila. V reševalni službi deluje 23 reševalcev, ki so za nujne reševalne prevoze v letu 2019 opravili 53.000 km, za nenujne reševalne prevoze 74.000 km, za dializne prevoze 148.000 km in za sanitetne prevoze 360.000 km. Vse te prevožene razdalje kažejo, kako potrebne so stalne posodobitve vozil za zagotavljanje tako zaposlenih kot bolnikov.

Župan občine Brežice Ivan Molan je v svojem nagovoru poudaril pomen dostopne in kakovostne zdravstvene oskrbe za občanke in občane, kakovostnega dela zaposlenih ter napovedal širitev prostorov ZD in lekarne Brežice.

Obiskovalci prireditve so imeli priložnost, da si ogledajo opremljenost in uporabnost novega reševalnega vozila, za katerega skrbijo reševalne ekipe, da je vedno v brezhibni pripravljenosti.

Prireditev je vodila Bojana Zevnik. Kulturni program dogodka so pripravili učenke in učenci Osnovne šole Brežice pod vodstvom mentoric Metke Babič in Metke Savič.  Nastopila je skupina učenk iz 5. a razreda in otroški pevski zbor, ki ga sestavljajo šolarke in šolarji iz 4. in 5. razredov ter harmonikar Sandi Hribar.