Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

15.03.2020 / Koronavirus

Občina Brežice poziva k zaprtju lokalov

Deli na FBNatisni

S ciljem preprečevanje širjenja korona virusa (Covid-19) poziva župan Občina Brežice Ivan Molan vse lastnike lokalov in trgovin k zaprtju vseh lokalov v občini Brežice. To vključuje vse gostinske lokale in restavracije kot tudi cvetličarne, frizerske salone in vse trgovine, ki ne prodajajo osnovnih življenjskih potrebščin. Za dobro vseh naših občank in občanov želimo, da naša občina ostane občina, kjer z odgovornim ravnanjem obvladujemo epidemijo širjenja virusa.

Po občini opažamo, da je že kar nekaj lokalov že zaprtih, zahvaljujemo se odgovornim lastnikom lokalov, ki so to že storili in s tem pomagajo pri izvajanju potrebnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Prepoved obratovanja lokalov je napovedal tudi Krizni štab Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Predsednik Vlade RS Janez Janša je že sporočil: »Slovenija do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ukrepi stopijo v veljavo v najkrajšem možnem času oziroma takoj, ko pristojna ministrstva tehnično pripravijo in objavijo uredbe. Prosimo vse za razumevanje in upoštevanje ukrepov.«.

Občina Brežice izvaja vse ukrepe v skladu z državnim načrtom ukrepanja v času razglašene epidemije in aktiviranim državnim načrtom.

Kljub vsemu trudu državnih in lokalnih institucij je še vedno najpomembnejše samozaščitno vedenje vseh nas posameznikov, saj bodo ukrepi za zajezitev epidemije uspešni samo, če jih dosledno upoštevamo.

#OstaniDoma

BODIMO ODGOVORNI - OSTANIMO DOMA, OSTANIMO ZDRAVI, REŠUJMO ŽIVLJENJA!