Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.03.2020 / Koronavirus

NOVO – poziv za zbiranje informacij o potrebah za nujno varstvo otrok na domu

Deli na FBNatisni

Vlada RS je s spremembo Odredbe o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih prepovedala način vzpostavitve nujnega varstva v dežurnih vzgojno varstvenih ustanovah. Hkrati je pozvala občine, da skušajo zagotoviti nujno varstvo otrok staršev, ki so zaposleni na področju kritične infrastrukture.

Do nujnega varstva otrok na domu so upravičeni zaposleni na področju naslednje kritične infrastrukture: zdravniki in medicinske sestre, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nato nepogrešljivi delavci v energetiki in komunikacijskih podjetjih, nepogrešljivi delavci v komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativci v Slovenski policiji in Slovenski vojski.

Starše, ki so zaposleni v zgoraj zapisanih kategorijah, prosimo, da najprej preverijo in izkoristijo možnosti varstva v svoji sredini (pomoč sorodstva, prijateljev, sosedov, ipd.). V primeru, da so starši že preverili vse prej navedene možnosti vendar niso uspeli zagotoviti varstva za otroke, jih zaprošamo, da nam sporočijo potrebe po varstvu na e-naslov: .

Za vsa vprašanja glede nujnega varstva smo dosegljivi na telefonski številki 07 620 55 08 v času med 7.00 in 20.00 uro.

Od torka, 17. 3. 2020, bo za informacije glede nujnega varstva otrok na voljo še dodatna številka 031 663 956.

Kriticna infrastruktura v Republiki Sloveniji
POTRDILO DELODAJALCA