Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.03.2020 / Sporočila za javnost

Poziv prostovoljcem za nudenje pomoči ljudem v stiski

Deli na FBNatisni

Spoštovane občanke in občani, v zadnjih dneh se vsi soočamo z razmerami, kakršnih še nismo doživeli. Najmočnejši smo, kadar smo solidarni in si pomagamo, zato je pomembno, da ob doslednem upoštevanju navodil in ukrepov v času epidemije ohranimo čut za sočloveka in še posebej poskrbimo za tiste posameznike v naši sredi, ki so najbolj ranljivi. Zato vas vabimo, da postanete prostovoljci in pomagate pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski v času epidemije.

Če ste starejši od 18 let, povsem zdravi, brez kroničnih bolezni in brez kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi, če v zadnjih 14 dneh niste bili v neposrednem stiku z okuženimi in ste pripravljeni pomagati, vas vabimo, da sporočite svoje podatke:

ime in priimek,

telefon in elektronski naslov

in vaše kompetence in veščine na področju zdravstva, sociale, dela z otroki, oskrbe z nujnimi življenjskimi potrebščinami

na e-naslov:  ali na telefonsko številko 07 620 55 08 vsak dan med 7.00 in 20.00 uro.

Vašo pomoč bomo potrebovali predvidoma pri:

  • dostavi nujnih življenjskih potrebščin ljudem na domu, še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi, enako velja v primeru izolacije ali karantene;
  • koordinaciji ali logistični podpori za nudenje pomoči;
  • izvedbo drugih nalog po dogovoru s Civilno zaščite Občine Brežice.

Vaše podatke bomo evidentirali, Vas uvrstili na listo prostovoljcev in Vas kontaktirali le v primeru, če bo prišlo do razmer, ki bi narekovale vključitev dodatne pomoči.

Bodimo odzivni!