Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.03.2020 / Koronavirus

Začasno prenehanje delovanja sistema BRŽKOLO in parkomatov v mestu

Deli na FBNatisni

Občina Brežice izvaja vse ukrepe v skladu z državnim načrtom ukrepanja v času razglašene epidemije in aktiviranim državnim načrtom. Zaradi ukrepov do nadaljnjega ne bo mogoče uporabljati sistema izposoje koles BRŽKOLO, začasno je prepovedana tudi uporaba vseh javnih igral, v brezplačno rabo so dana tudi vsa parkirišča kjer je uvedeno plačilo s parkomati v Brežicah.

Obvestilo o začasnem prenehanju delovanju sistema BRŽKOLO

 

Občina Brežice obvešča, da bosta s ponedeljkom, 16. 3. 2020, v občini začasno ustavljena tako mestni potniški promet (mestni avtobus) kot tudi vsi šolski prevozi. Začasno bo prenehal delovati tudi javni sistem izposoje koles BRŽKOLO v Brežicah.

Država Slovenija začasno ustavlja avtobusni in železniški javni potniški promet. Zaustavitev javnega prometa je nujen ukrep pri omejevanju širjenje okužbe z virusom.

Obvestilo o začasni brezplačni rabi javnih parkirišč s parkomati
Za čas ustavitve javnega potniškega prometa kot nujnega ukrep pri omejevanju širjenje okužbe z virusom ter za čas prepovedi delovanja lokalov z nenujnimi  storitvami daje Občina Brežice v brezplačno rabo parkirišča, kjer je uvedeno plačilo s parkomati v Brežicah. To pomeni, da se parkomati do nadaljnjega NE uporabljajo.

 

Kljub vsemu trudu državnih in lokalnih institucij je še vedno najpomembnejše samozaščitno vedenje vseh nas posameznikov, saj bodo ukrepi za zajezitev epidemije uspešni samo, če jih dosledno upoštevamo. Posebej je pomembno, da v tem času vsi svoje gibanje omejimo na nujne poti v službo, po hrano ali po zdravila, ob tem pa na varen način poskrbimo tudi za najbolj ranljive ljudi v naši skupnosti.

 #OstaniDoma

BODIMO ODGOVORNI - OSTANIMO DOMA, OSTANIMO ZDRAVI, REŠUJMO ŽIVLJENJA!