Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.04.2020 / Koronavirus

Kako poskrbeti za dobro počutje oseb z demenco in njihovih svojcev v času epidemije Covid-19

Deli na FBNatisni
Galerija

Slovensko združenje za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija je v času epidemije COVID-19 zelo aktivno. Poleg svetovalnega telefona so izdali tudi deset letakov z nasveti in informacijami, ki so v pomoč vsem, ki imajo oz. ki skrbijo za osebo z demenco.

Iz združenja sporočajo, da so zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, v tem času podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, so jim na voljo

na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro in preko e-pošte svetovanje@spomincica.si.

Na njihovi spletni strani www.spomincica.si in Facebooku https://www.facebook.com/spomincica.zdruzenje/ pa vsakodnevno objavljajo urnik za celotni dan, z nasveti, kako ohraniti dnevno rutino, ki je za osebe z demenco priporočljiva.

Kot je združenje zapisalo v sporočilu so informacije v trenutnem obdobju še kako pomembne, saj s pravimi informacijami lahko marsikomu še dodatno pomagamo in olajšamo njihove situacije.

spominčica.pngOsebe z demenco in COVID19.jpgpomagamo lahko1.jpgSvetovanje-strokovnjaki.jpg10 napotkov kako ravnati z OzD.png10 nasvetov-živi sama.PNG10 nasvetov-dom starejših.PNG10nasvetov-doma.PNGAli vzeti osebo domov.jpgtavanje.PNGPrehod med občinami.jpgpopestriti.PNG