Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

22.10.2020 / Koronavirus

Spremembe pri športnih dejavnostih in prodaji blaga ter storitev

Deli na FBNatisni

Ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki veljajo od četrtka, 22.10.2020.

Poleg diskotek in nočnih klubov je ponujanje storitev prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah, razen v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah, ob upoštevanju omejitve ena (1) oseba na 20 m2.

V oranžnih regijah gostinski obrati lahko obratujejo od 6. do 21. ure, dovoljena je le sedeča postrežba ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 m, razen za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo.

Pod enakimi pogoji je ne glede na status regije dovoljena tudi gostinska dejavnost v nastanitvenih obratih, v primerih dostave ali osebnega prevzema hrane in pijače in v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oz. varovance.

 Tudi za frizerske in kozmetične salone v rdečih regijah, kjer je prej veljala omejitev, da je lahko v prostoru hkrati le ena stranka, velja omejitev 20 m2 na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 m2.

Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 m2.

Športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena, izjema so vrhunski in poklicni športniki.

Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje.

Dovoljena so tekmovanja v najvišjem kakovostnem nivoju, a brez prisotnosti gledalcev.

Spoštujmo ukrepe, ostanimo zdravi!