Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.12.2020 / Sporočila za javnost

V decembru Občina Brežice namenja dodatna sredstva za pakete pomoči in za gasilska društva

Deli na FBNatisni

Brežice, 3. december – Epidemiološke okoliščine letošnjega leta so botrovale tudi skromnejšemu decembrskemu dogajanju v občini Brežice, zato je župan Ivan Molan sprejel odločitev, da sredstva iz tega naslova nameni za dodatno podporo socialno šibkim občanom in prostovoljnim gasilskim društvom.

Občina bo Območnemu združenju Rdečega križa Brežice in Karitas Brežice namenila dodatna sredstva v višini 5.000 evrov. Sredstva bosta humanitarni organizaciji uporabili za obogatitev standardnih paketov pomoči z vsakdanjimi potrebščinami, ki jih ti ne vsebujejo. Občanom, ki potrebujejo tovrstno pomoč, bodo dodatne potrebščine dobrodošle (to so npr. sladkor, sol ter pralni prah in izdelki za osebno nego). Obogatitev paketov pomoči bo prednostno namenjena starejšim občanom, ki živijo sami oz. v gospodinjstvu z zakoncem ter družinam z otroki.

Občina Brežice je Gasilski zvezi Brežice namenila tudi dodatnih 6.200 evrov proračunskih sredstev. Sredstva bodo v enakih deležih prejela prostovoljna gasilska društva, ki celo leto izpolnjujejo svoje poslanstvo, ne glede na razmere, tudi in še posebej v času epidemije.