Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.01.2021 / Sporočila za javnost

Množično testiranje na COVID-19 še 11. in 15. januarja

Deli na FBNatisni

Zdravstveni dom Brežice obvešča, da bo v skladu s pozivom Ministrstva za zdravje zagotavljal množično testiranje prebivalstva na COVID-19 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bo potekalo v ponedeljek, 11.1.2021, od 12. do 15. ure, in v petek, 15.1.2021, od 12. do 15. ure v avli športne dvorane Brežice.

Obvestilo ZD Brežice 7 1 2021.pdf

Tistim, ki imate simptome okužbe s COVID-19 (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, driska,….), svetujemo, da pokličete svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR testiranje.

Na množičnem testiranju je pričakovati večjo udeležbo ljudi. V kolikor bo gneča, vam predlagamo, da se vrnete kasneje. Med čakanjem v vrsti je nujno dosledno spoštovanje vseh preventivnih ukrepov, predvsem vzdrževanje razdalje in pravilno nošenje zaščitne maske (pokrita usta in nos).

Občane ponovno prosimo, da dosledno spoštujejo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19.

 

Na voljo cepivo proti gripi

Prav tako Zdravstveni dom Brežice obvešča uporabnike, da so pridobili dodatne odmerke cepiva proti sezonski gripi.

  • V sezoni 2020/21 se iz obveznega zdravstvenega zavarovanja financira tudi cepljenje otrok od 6 do 23 meseca starosti.
  • Iz obveznega zdravstvenega zavarovanja se financira cepljenje tudi za osebe, starejše od 65 let, za osebe, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni (sladkorna bolezen), nekatere živčno – mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv, za otroke, ki so daljši čas zdravljeni s salicilati ter za nosečnice in osebe z izjemno povečano telesno težo. Indikacijo za cepljenje v teh primerih postavi zdravnik ustrezne specialnosti oziroma se starost izkaže z dokumentom.

 

Priporočila za cepljenje proti gripi v sezoni 2020/21 so na voljo na spletni strani: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_navodila_za_cepljenje_proti_gripi_2020_21.pdf.

Cepljenje je priporočljivo tudi za vse druge osebe. Cena cepljenja proti gripi za samoplačnike je 14,00 EUR.       

Cepljenje proti sezonski gripi se izvaja v ločeni ambulanti. Cepljenje izvaja diplomirana medicinska sestra Gabrijela ČERNELIČ pod nadzorom zdravnice, specialistke družinske medicine.

Za cepljenje proti gripi se lahko naročite na elektronski naslov: . Pri posredovanju naročila navedite ime in priimek, datum rojstva, ZZZS št. pacienta, svojega izbranega osebnega zdravnika.