Gumb išči|

Zapri iskalnik

18.01.2021 / Sporočila za javnost

Tečaj za lokalnega turističnega vodnika po občini Brežice

Deli na FBNatisni

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice vabi na tečaj za lokalnega turističnega vodnika po občini Brežice. Teoretični del izobraževanja bo potekal v mesecu marcu 2021 preko online izobraževanja, če pa bodo razmere dopuščale v živo, v prostorih MC Brežice. Praktični del z vodenjem po Občini Brežice pa bo izveden, ko bodo to dopuščale razmere. Rok za prijavo je 31.1.2021 oz. do zapolnitve mest.

Seminar za turistične vodnike po turističnem območju zajema 40 učnih ur predavanj. Poleg teoretičnega dela vsebuje seminar tudi praktično simulacijo vodenja z ogledom najpomembnejših znamenitosti občine in preizkusom znanja na celodnevnem izletu po občini.

Po končanem izobraževanju bodo kandidati/ke opravljali teoretični in praktični preizkus znanja. Kandidatu/tki, ki uspešno opravi teoretični in praktični del preizkusa strokovne usposobljenosti, strokovna komisija izda potrdilo o opravljenem tečaju za lokalne turistične vodnike. S tem kandidat pridobi naziv turistični vodnik turističnega območja Občine Brežice.

Dejavnost lokalnega turističnega vodnika lahko opravljajo osebe, ki imajo najmanj srednjo strokovno izobrazbo oziroma so vključene v izobraževalni proces za pridobitev srednje strokovne izobrazbe, in znanje enega tujega jezika ter opravijo preizkus strokovne usposobljenosti za turističnega vodnika.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo seminarja je 7 udeležencev. V primeru premalo prijav izobraževanje odpade.

Cena tečaja: 140 EUR. Dodatnih stroškov in vstopnin ni.

Prijave in dodatne informacije: na telefonski številki  0590 85810 ali elektronski pošti: .

Rok za prijavo je 31.1.2021 oz. do zapolnitve mest.