Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24.06.2021 / Sporočila za javnost

Foto natečaj amaterskih fotografij na temo trajnostne mobilnosti

Deli na FBNatisni

Občina Brežice v sklopu evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju z Foto klubom Brežice organizira foto natečaj amaterskih fotografij na temo trajnostne mobilnosti. Občani občine Brežice so tako vabljeni, da posredujejo amaterske fotografije, ki so na katerikoli način povezane s trajnostno mobilnostjo. V ospredje se tako postavljajo fotografije, ki spodbujajo gibanje (hoja, tek, kolesarjenje, rolkanje) kot tudi fotografije, ki spodbujajo uporabo javnega prevoza (avtobus, vlak). Fotografije, ki vključujejo prevozna sredstva, ki veljajo za večje onesnaževalce okolja (avtomobili, motorji, tovornjaki) niso za željene.

Posamezniki lahko oddajo do največ 5 fotografij, ki morajo ustrezati pogojem, ki so navedeni spodaj. Zraven je potrebno oddati prijavnico, s katero se posameznik prijavi k natečaju, sprejema pogoje sodelovanja in podpiše izjavo, da so posnete fotografije avtorsko delo. En avtor odda eno prijavnico, ne glede na število fotografij. V primeru, da bo avtor poslal več kot 5 fotografij, bo pozvan, da določi katerih 5 se upošteva v ocenjevanju.

Prejete fotografije bo ocenila strokovna žirija. Avtorji predvidoma 10-ih najboljših fotografij bodo prejeli praktične nagrade, najboljše fotografije pa bodo razstavljene na foto razstavi, ki se bo odprla v času evropskega tedna mobilnosti, 16. do 22. septembra 2021.

Fotografije se oddajo v digitalni obliki na e-naslov: damjan.zerjav@brezice.si

 

Prijavnica: Prijavnica mobilnost.docx

Rok za oddajo fotografij: 31. 8. 2021

 

POGOJI ZA SODELOVANJE V NATEČAJU:

Avtor: Občan občine Brežice, starejši od 14 let

Resolucija fotografije: 3000 X 2000 pik

Velikost fotografije: min 3 MB

Format fotografije: .jpg

Starost fotografije: Slike morajo biti posnete v letih 2020 ali 2021

Oznaka fotografije: Ime in priimek (avtorja), naslov

Obdelava fotografije: slike so lahko obdelane z pred nastavljenimi filtri na fotoaparatu, mobilnem telefonu, pametni tablici ali drugem sredstvu, namenjenim za zajem slik

fotografije morajo biti avtorsko delo.

V primeru, da bo strokovna žirija med ocenjevanjem prispelih fotografij ugotovila, da posamezna fotografija ni avtorsko delo, bo le ta izločena iz nadaljnjega postopka. Posamezni avtor je do nagrade upravičen le z eno fotografijo.

 

Dodatne informacije:

Damjan Žerjav

Tel: 07 620 55 34

M: 051 675 408

e-pošta: damjan.zerjav@brezice.si