Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.03.2022 / Sporočila za javnost

Obvestilo o javni obravnavi osnutkov strategij za področje romske in mladinske tematike

Deli na FBNatisni

Občina Brežice, kot pripravljavec strateških dokumentov, obvešča javnost, da bosta v javni obravnavi v času od 17. – 31. 03. 2022 dva osnutka strategij, in sicer: osnutek Strategije reševanja romske tematike v občini Brežice 2022-2028 in osnutek Strategije za mlade v občini Brežice 2021 – 2030. Rok za oddajo pripomb in predlogov k osnutku strategije je vključno do 31. 3. 2022.

Oba osnutka strategij s prilogami sta dosegljiva na: Domov/Občina Brežice / Strateški dokumenti (brezice.si).

 

Način in rok za podajanje pripomb in mnenj

 

Vsi zainteresirani posamezniki, organi in organizacije lahko na osnutka obeh strategij podajo pripombe in predloge ali izrazijo strinjanje z dokumentom.

 

Pripombe in predloge se lahko poda pisno na elektronski naslov: ali  po poštni na naslov Občina Brezice, Cesta prvih borcev 18, Brežice s pripisom Strategija – romske tematike / strategija za mlade.

 

Rok za oddajo pripomb in predlogov k osnutku strategije je vključno do 31. 3. 2022.

 

Način in rok izvrševanja strategij

 

Strategiji, ko bosta potrjeni s strani Občinskega sveta občine Brežice, se bosta uresničevali v skladu z izvedbenima načrtoma, ki ju bodo pripravile strokovne službe, komisije pristojne za področje in ostale institucije, ki delujejo na področju strategije. Izvedbena načrta se bosta pripravila najkasneje v roku 6mesecev po sprejetju strategij in bosta objavljena na spletni strani Občine Brežice.