Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.04.2022 / Zanimivo

V Brežicah poleg vodenega centra tudi načrti za hokejsko igrišče

Deli na FBNatisni

Občina Brežice v tem letu nosi naziv Evropsko mesto športa 2022 in poleg tradicionalnih športov išče tudi priložnosti za nove športe oz. obuditev nekoč vodilnih športnih panog v občini. V času od l. 1947 do 1958 je bil v Brežicah dobro razvit hokej, ki predstavlja atraktivno športno disciplino tako kot tekmovalni oz. rekreativni šport. Dvorano z drsališčem v izmeri 30 x 60 m in 1.100 sedišči na tribunah ter s spremljevalnimi prostori želi občina prostorsko umestiti na področje nekdanjega sejmišča v Brežicah.

Ker zaradi zamika izgradnje HE Mokrice občina ne bo mogla v naslednjih dveh letih uresničiti nekaterih investicij, ki so vezane na infrastrukturne ureditve ob izgradnji HE, občina pripravlja predlog rebalansa za prerazporeditev dela investicijskih sredstev na novo postavko – Ureditev hokejske dvorane Brežice. V letu 2022 je načrtovana priprava projektne dokumentacije, v letih 2023 in 2024 pa izvedba projekta, za katerega občina načrtuje pridobitev sredstev na državnih in evropskih razpisih. Kot je dejal župan Ivan Molan bodo na ravni regije Posavje potekali pogovori o možnosti sofinanciranja kot regijskega projekta.

Prostorsko bi dvorano z drsališčem v izmeri 30 x 60 m in 1.100 sedišči na tribunah ter s spremljevalnimi prostori (sejna soba, garderobe, strojnica, pisarna, večnamenski prostor, manjši fitnes, lokal) umestili na področje nekdanjega sejmišča pri Policijski postaji Brežice. Predstavniki Občine Brežice in Zavoda za šport Brežice so si že ogledali ledene dvorane na Bledu, v Kranju in v Celju.

hokej.jpg

igrišče hokej.jpg