Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.04.2022 / Sporočila za javnost

Župan Občine Brežice Ivan Molan prejel posebno plaketo Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Deli na FBNatisni

V soboto, 9. 4. 2022, je v Brežicah v večnamenski dvorani MC Brežice potekal glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Občino Brežice so veterani za lokacijo zbora izbrali z razlogom, saj je Občina Brežice v letu 2021 v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Brežice uredila pomnik osamosvojitveni vojni Slovenije Obelisk zmage 1991.

V uvodnem delu glavnega zbora so zbrane pozdravili predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) Ladislav Lipič, župan občine Brežice Ivan Molan kot gostitelj ter predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Brežice Darko Udovič. Slavnostni govornik na zboru je bil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič.

Na zboru so bila podeljena priznanja posameznikom, ki so s svojim delom v preteklosti bistveno prispevali k prepoznavnosti veteranske organizacije. Posebno zahvalno plaketo je prejel tudi župan občine Brežice Ivan Molan za velik prispevek ppri postavitvi pomnika osamosvojitveni vojni Slovenije, saj je občina zagotovila proračunska sredstva za financiranje celotnega projekta.

Občina Brežice je za pomnik, ki je postavljen na Trgu Jožeta Toporišiča med Domom kulture Brežice in Gimnazijo Brežice, namenila 25.000 evrov.

DAM_5676.JPGDAM_5695.JPGDAM_5740.JPGfoto platise-1632.JPGfoto platise-1642.JPG

Foto: Zveza veteranov vojne za Slovenijo