Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.04.2022 / Sporočila za javnost

Srečanje z duhovniki in redovnicami, ki delujejo na območju občine Brežice

Deli na FBNatisni

Tradicijo vsakoletnih srečanj župana Občine Brežice Ivana Molana z duhovniki in redovnicami, ki delujejo na področju občine Brežice, je v preteklih letih prekinila epidemija. Letošnje razmere pa so omogočile izvedbo srečanja. To je konec meseca marca potekala na Bizeljskem, udeležence je v župnijski cerkvi sprejel domači župnik Vlado Leskovar, ki je predstavil svoje delovanje v župniji Bizeljsko in Kapele. Župan Ivan Molan se je v svojem nagovoru najprej vsem zbranim zahvalil za sodelovanje, saj vse druži skrb in želja za skupno dobro vseh prebivalcem brežiške občine. Župan je zbranim predstavil delovanje občine v preteklih dveh letih in načrte občine za prihodnje.

Po uradnem delu je sledilo druženje in pogovor ob skupnem kosilu. Udeleženci so se strinjali, da je vsakoletno srečanje priložnost za pogovor o dosedanjem delu, sodelovanju in načrtih za prihodnost.

Srečanja z županom Ivanom Molanom, podžupanjo Milo Levec in direktorico občinske uprave Patricio Čular so se udeležili župnik Janez Zdešar (Župnija Velika Dolina), kaplan Gregor Majcen (Župnija Pišece), župnik mag. Janez Žakelj (Župnija Cerklje ob Krki),  župnik Jože Špes (soupravitelj Župnije Pišece), župnik Milan Kšela (Župnija Brežice), župnik Matej Užmah (Župnija Dobova), župnik Jože Pacek (Župnija Čatež ob Savi), župnik msgr. France Novak (župnija Sv. Križ – Podbočje), dekan in župnik Roman Travar (Župniji Artiče in Sromlje), župnik Vlado Leskovar (Župniji Bizeljsko in kapele) ter s. Marinka Prosen, s. Ema Podgrajšek in s. Terezija Petrič iz redovne skupnosti Hčere krščanske ljubezni (Cerklje ob Krki).

Udeleženci srečanja 2022.jpgDSC_0968.JPGDSC_0967.JPG