Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.04.2022 / Sporočila za javnost

Praznovanje 1. maja, praznika dela

Deli na FBNatisni

Spoštovane občanke, spoštovani občani, po dveh letih vas z veseljem ponovno vabimo na tradicionalno prvomajsko budnico v mestu Brežice ob 7. uri in na tradicionalno prvomajsko srečanje na jasi pri Sv. Vidu ob 11. uri.

Program 1. 5. 2022:

ob 7. uri, Prvomajsko budnica v mestnem jedru Brežic v izvedbi KD Gasilski pihalni orkestre Loče;

ob 10. uri Bosonogi pohod na Sv. Vid z Lojzetom Ogorevcem, zbor pri Motelu na Čatežu ob Savi;

ob 11. uri Tradicionalno prvomajsko srečanje na jasi pri Sv. Vidu,  program bodo sooblikovali članice in člani KD Pihalni orkester Kapele (Občina Brežice, PGD Sobenja vas in ZPTM Brežice);

ob 15. uri Prihod udeležencev dobrodelne Dirke okoli Slovenije v Brežice, Evropsko mesto športa 2022 pred stavbo Občine Brežice (Cesta prvih borcev 18, Brežice).

 

Dirka okoli Slovenije prihaja tudi v Brežice, Evropsko mesto športa 2022

Dirka okoli Slovenije – DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ki ga podpira tudi Občina Brežice. Letos je cilj dirke zbrati sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, glavni koordinator projekta je Slovenska karitas. Uradni slogan projekta se glasi: “Pot za srečo otrok”. Sredstva se zbirajo s pomočjo donacij udeležencev, donatorjev in s pošiljanjem SMS sporočil s ključno besedo ZAkolo5 na 1919.

Prihod udeležencev Dirke v Brežice, Evropsko mesto športa 2022 bo v nedeljo, 1. maja 2022, ob 15. uri pred stavbo Občine Brežice (Cesta prvih borcev 18, Brežice).

DOS je kolesarska vožnja Damija Zupija. V petih dnevih se s kolesom prevozi traso okoli celotne Slovenije v razdalji nekaj več kot 1.225 km. Vožnja je sestavljena iz petih etap, ki potekajo v času od 27. april – 1. maj 2022. V primeru podpornikov vožnje vozite za Zupijem na lastno odgovornost in spoštujte cestno prometne predpise. V letu 2020 je bil projekt uspešno izpeljan prvič in se tradicionalno odvija vsako leto med 27 aprilom ter 1. majem.

Več podatkov o dirki in zbiranju sredstev na spletni strani https://dos.si

DOS_Celiac_Jumbo-Brežice_4X3m_V1.jpg