Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.07.2022 / Sporočila za javnost

Trije brežiški ponudniki pridobili mednarodni certifikat Green key oz. Zeleni ključ

Deli na FBNatisni

Ponosni, da v občini Brežice skupaj s ponudniki soustvarjamo zeleno zgodbo trajnostnega turizma v destinaciji Brežice in čatež. Čestitke Gostilna Erban, Restavracija Amor in Gostilna Cetin za pridobljeni mednarodni certifikat Zeleni ključ oz. Green key. Ponudniki s svojimi trajnostnim poslovanjem soustvarjajte zeleno, in zelo uspešno zgodbo trajnostnega turizma v destinaciji. Za kar se vam zahvaljujemo!

»ODLIČNOST NA PODROČJU OKOLJSKE ODGOVORNOSTI IN TRAJNOSTNEGA DELOVANJA«

Green-key.jpgZK-Kriteriji.jpg

Znak Zeleni ključ in kriteriji za pridobitev mednarodnega certifikata

 

Spomnimo še:

Destinacija Čatež&Brežice  je lastnica platinastega znaka Slovenia Green destination, ki ga v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje Slovenska turistična organizacija. Gre za najvišji znak, ki ga posedujejo le še Ljubljana, Bohinj in Laško.

Vodilne standarde odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja, ki pomeni zavezanost podjetij, da spoštujejo stroge kriterije, pa v občini Brežice že vsaj 4 leta predstavljajo tudi:

  • Ošterija Debeluh, ki je je ponosna lastnica znaka Green Cuisine,  restavracije s trajnostno kuhinjo, ki v svojo ponudbo vključuje sveže, lokalne sestavine ter v sodobne jedi vpleta tradicionalne elemente.
  • Gostilna Pension Les s pridobljenim Zelenim ključem, ter MC hostel Brežice s pridobljenim HI – Q & S, ki nosi zavezo odgovornega ravnanja do okolja, k čemur nagovarjajo tudi goste.

 

V prihodnosti v občini Brežice ciljamo na pridobljen standard Green attraction oz. certificirano atrakcijo.

Vabljeni v Brežice. Kraj, kjer prisegamo na sozvočje z naravo in bogatim lokalnim značajem.

 

vir podatkov: ZPTM Brežice