Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.09.2022 / Sporočila za javnost

Akcija Župani za volani tudi v občini Brežice

Deli na FBNatisni

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022 je tudi letos pod okriljem Zavoda Sopotniki potekala vseslovenska tradicionalna akcija Župani za volani. Načela trajnostne mobilnosti so ena od ključnih vodil optimizacije in organizacije brezplačnih prevozov za starejše, ki jih uspešno izvajamo tudi v naši občini že peto leto. Kot vsako leto, so se tudi letos akciji #ŽupaniZaVolani odzvali župan Občine Brežic Ivan Molan, podžupanja Mila Levec ter direktorica občinske uprave Patricia Čular. Ti so k zdravniku in na terapije odpeljali občane, ki nimajo druge možnosti prevoza, zato so brezplačni prevozi Sopotnikov zanje še toliko bolj pomembni.

Uporabniki so poudarili, da je storitev zelo dobro sprejeta in dobrodošla. Pravijo, da jim bo današnji dan še posebej ostal v spominu.

Koordinatorka enote Brežice Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Sopotnik, Ana Marija Žerjav, je poudarila, da je brežiška enota letos do konca meseca avgusta izvedla 466 prevozov, kar predstavlja 952 prostovoljskih ur, ki jih opravlja šest srčnih prostovoljcev. Zabeležili pa so že več kot 420 uporabnikov.

Sopotnikov avtomobil je od letošnjega Evropskega tedna mobilnosti bogatejši za mobilno knjigobežnico, iz katere si lahko uporabniki vzamejo, izposodijo ali zamenjajo revije, križanke in knjige.

Takšni storitev je mogoče uspešno izvajati samo z učinkovito in predano ekipe koordinatorjev in  prostovoljcev, zato se je župan Ivan Molan ob koncu vožnje srečal z ekipo Sopotnikov iz Brežic in se jim zahvalil za opravljeno prostovoljno delo s katerim močno prispevajo k prijetnejšem in bolj kakovostnem življenju starejših v naši občini.

Prostovoljci so z županom delili svoje izkušnje in doživetja iz terena. »Vsi skupaj si prizadevamo, da bi bilo tretje življenjsko obdobje v občini Brežice, ne glede na kraj bivanja, lepo in dostojno«, je dejal župan.

20220919_074309.jpg20220919_104417.jpgIMG_20220919_132520_1.jpg