Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.09.2022 / Sporočila za javnost

Občina Brežice sodeluje v projektu za dostopno urbano infrastrukturo in boljšo mobilnost občanov

Deli na FBNatisni

Župan Ivan Molan je nedavno podpisal dogovor o sodelovanju občine Brežice v projektu »Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi«, ki je namenjen izboljšanju mobilnosti vseh občanov, predvsem tistih z okvarami vida, sluha, gibalno oviranim in starejših.

Vseslovenskemu projektu, ki ga s podporo Ministrstva za infrastrukturo (MZI) izvaja Geodetski inštitut Slovenije (GI) že od leta 2016, se je doslej pridružilo že več kot 45 občin iz vse Slovenije, cilj pa je priključitev vseh 212 slovenskih občin.

Projekt je namenjen izboljšanju dostopnosti in mobilnosti v urbanem prostoru za prebivalce z različnimi invalidnostmi in oviranostmi, predvsem za starejše, za osebe z okvarami vida in sluha ter za gibalno ovirane.

Podpisu dogovora sledi zajem podatkov o fizični dostopnosti občinske infrastrukture na samem terenu občine, ki ga bodo izvedli strokovnjaki Geodetskega inštituta Slovenije v sodelovanju s predstavniki invalidskih društev iz Brežic in okolice, ki lahko najbolje povedo, kaj je zanje ustrezno dostopno, in kaj ne.

Zbrani podatki s terena bodo obdelani in prikazani v pregledovalniku podatkov Dostopnost prostora, kjer so na enem mestu enotno prikazani podatki o fizični dostopnosti urbanih prostorov v vseh sodelujočih občinah. Vsaka v projektu sodelujoča občina lahko te podatke uporabi za izboljšanje dostopnosti obstoječe infrastrikture in tako povečajo kakovost bivanja svojih prebivalcev.

Horizontalni_barvni_offset_logotipMM.png