Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.09.2022 / Sporočila za javnost

V petek, 30.9.2022, boste mladi odločali o projektih participativnega proračuna za mlade

Deli na FBNatisni

Občina Brežice je prejela pet projektov za participativni proračun za mlade – AKCIJA MLADIH, o katerih bo v petek, 30.9.2022, ob 18. uri odločal SVET MLADIH v dvorani MC Brežice. Članstvo v svetu mladih je prostovoljno za občane občine Brežice (stalno ali začasno prebivališče v občini Brežice) stare od 13 do 30 let. Glasovanje o predlogih bo izvedeno anonimno s pomočjo aplikacije Mentimeter (www.menti.com), v kolikor pa se zasedanja Sveta mladih kdo ne bo uspel udeležiti se lahko prijavi na mail: vesna.krzan@brezice.si in omogočeno bo spletno sodelovanje preko aplikacije Zoom.

Mesto mladih občina ZPTM.jpg

Občina Brežice pri svojem delu vseskozi daje velik poudarek mladim, kar dokazuje tudi novo pridobljeni certifikat Mladim prijazna občina, ki smo ga prejeli s strani Inštituta za mladinsko politiko 15.9.2022.

Občina Brežice, ki ima v Evropskem letu mladih sprejeto tudi Strategijo za mlade v občini Brežice 2022 – 2030, je naredila še dodaten korak in mladim ponudila sodelovanje pri participativnem proračunu za mlade. Občina Brežice ima za projekte mladih v proračunu namenjenih 7.000 EUR.

Do 20. septembra ste lahko mladi poslali svoje predloge za projekt participativnega proračuna, sedaj pa vas čaka še odločanje o finančni podpori s strani Občine Brežice.

 

Projekti, ki so bili prijavljeni do roka in o katerih bo potekalo s strani Sveta mladih odločanje, so:

Ime projekta

Predlagatelj

Opis projekta

 

Šotori za mladinski tabor OUTSIDER

Benjamin Pšeničnik

Nakup šotorov in izvedba mladinskega tabora  poteka v naravi, saj smo mladi ljubitelji narave, želimo jo ohraniti, se preizkusiti v izzivih, ki jih nudi narava in se od nje učiti.

 

Športni turizem na Sotli

Matej Knezič, Kristijan Kežman in Ana Agrež

Projekt predstavlja priložnost v združitvi športnega turizma, saj je nekoč bilo območje ob Sotli priljubljeno kopališče.

Projekt je zastavljen v dveh fazah: (1) ureditev rečnega in obrečnega območja reke Sotle in (2) razvoj vodnih športov na reki Sotli, ki do sedaj še niso bili izvedeni (npr. SUP).

 
 
 

Hidden Gems - predstavitev zgodb o uspehu občanov občine Brežice

Jani Leskovec

Gre za serijo 5-10 epizod, ki predstavlja zgodbe o uspehu, z namenom spodbujanja mladih v svet podjetništva. V občini Brežice je ogromno skritih a uspešnih zgodb, ki bi jih bilo dobro predstaviti širši javnosti. S tem se naredi večja prepoznavnost Brežic, saj se podjetniške aktivnosti predstavijo domačinom kot tudi turistom.

 

Kletka z utežmi

Dejan Debelak, Saša Petković in Ela Petan

Namen projekta je mladim omogočiti vadbo z utežmi za rekreacijo ali kot dopolnilna vadba za potrebe drugih športnih panoge.  Kot mladi športniki, ki si v prihodnosti želimo delati v športni sferi, si želimo delati z mladimi športniki in izvajati raziskave o napredku mladih v rekreaciji.

 
 
 

Ulično delo in Escape room

Lorena Šinko, Eva Krošelj, Zala Rostohar in Blaž Pleteršnik

Ekipa mladi animatorjev, ki že aktivno deluje in izvaja aktivnosti za mlade, si  želi prenesti pridobljene izkušnje iz ogleda  dobrih praks (Mladi zmaji Ljubljana - ulično delo) in teambuildinga (Escape room) v Brežice. Mladi animatorji želimo mladim omogočiti, da se med seboj družimo, povezujemo in učimo različnih metod izvajanja delavnic, ter na ta način popestrili dogajanje, zato želimo na dogodku ob Dnevu čarovnic urediti Escape room.

 
 
 
 

Glasovanje o projektih bo potekalo na Svetu mladih, v petek, 30. septembra, ob 18. uri v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice, kjer bodo nosilci tudi predstavili posamezen projektni predlog.

Članstvo v svetu mladih je prostovoljno za občane občine Brežice (stalno ali začasno prebivališče v občini Brežice) stare od 13 do 30 let.

Glasovanje o predlogih bo izvedeno anonimno s pomočjo aplikacije Mentimeter (www.menti.com), v kolikor pa se zasedanja Sveta mladih kdo ne bo uspel udeležiti se lahko prijavi na mail: in omogočeno bo spletno sodelovanje preko aplikacije Zoom.

S seboj je potrebno prinesti osebni dokument.

Vljudno vabljeni k aktivnemu sodelovanju in odločanju!