Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.10.2022 / Sporočila za javnost

Vabilo k sodelovanju na delavnici o razvoju občine Brežice

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta  (v nadaljevanju: SDOPN6) s katerim želi zastaviti nove temelje prostorskega razvoja.

OPN je temeljni prostorski akt s katerim se načrtujejo investicijske namere in kateri podaja osnovo za izvedbo le-teh. Temeljne usmeritve SDOPN6 so sprememba in dopolnitev strokovnih in strateških podlag občine, usklajevanje temeljnega prostorsko-razvojnega dokumenta z veljavno zakonodajo ter težnja po razvoju celotnega prostora občine Brežic.  Za Občino Brežice SDOPN6 pripravlja podjetje LOCUS d.o.o. v partnerstvu za ACER Novo mesto d.o.o.

Občine Brežice želi v postopek vključiti čim širši spekter vseh deležnikov v prostoru in pokriti ključne vsebine povezane s prostorom. Iz prve roke želimo pridobiti informacije o težnjah po razvoju ali ohranjanju občine in potrebah posameznega sektorja. Na ta način si želimo pridobiti podatke za pripravo ustreznih, smiselnih in ciljno usmerjenih vsebin za pripravo SDOPN6.

V ta namen bo Občina Brežice v

Četrtek 20.10.2022 ob 17:00

v veliki dvorani Mladinskega centra Brežice, Gubčeva 10a, Brežice

organizirana delavnico »Optimalni razvoj občine Brežice«.

 

Na delavnici bomo uvodoma predstavili bistvene korake postopka SDOPN6, ki se vodi v skladu z Zakonom o urejanju prostora, ki predpisuje vsebino in način vodenja priprave prostorskega akta. V osrednjem delu delavnice bomo predstavili temeljne cilje prostorskega razvoja občine Brežice. Razpravljali bomo o različnih smereh prostorskega razvoja, scenarijih, ki so uporabljeni predvsem kot orodje za spodbudo razmišljanja o tem kakšen prostor želimo ter se osredotočili na optimalen prostorski razvoj občine. Skozi vodeno razpravo  želimo pridobiti mnenja prebivalcev / občanov / uporabnikov  o tem, kakšen bi bil optimalni scenarij prostorskega razvoja.

Delavnica se organizira pod vodstvom Občine Brežice in v sodelovanju s podjetij LOCUS d.o.o., ACER d.o.o.. Delavnico bo vodila moderatorka ga. Milena Škrl Marega.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 17.10.2022 na:

  • elektronski naslov: ;
  • ali telefon 07-620-55-72

 

V upanju na osebno srečanje in produktivno razpravo vas lepo pozdravljamo in se veselimo dela z vami. Če ocenjujete, da bi k sodelovanju povabili še koga oziroma še katero delovno organizacijo ali zainteresirano skupnost, bomo odziva veseli. Dodatni sodelujoči naj svojo udeležbo predhodno potrdijo.