Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.11.2022 / Sporočila za javnost

Prejeli priznanje Ministrstva pri sodelovanju v Evropskem tednu mobilnosti

Deli na FBNatisni

Občina Brežice je na zaključnem dogodku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM), s strani Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije, prejela priznanje za aktivno sodelovanje pri projektu.

V letošnjem Evropskem tednu mobilnosti  je sodelovalo rekordno število občin, Občina Brežice že 15-ič zapored. Kar 96 jih je v tednu, ki se zavzema za aktivno in trajnostno mobilnost, prevzelo pobudo ter s tem aktivno spodbujalo k alternativam avtomobilskemu prometu.

Občinam z najbolje zasnovanimi programi so letos podelili priznanja v treh kategorijah glede na število prebivalcev. Med prejemniki priznanj je tudi Občina Brežice, kjer so v obrazložitvi zapisali: »Z aktivnim sodelovanjem v okviru pobude Evropski teden mobilnosti 2022 in z dosežki pri sprejemanju trajnih ukrepov ter ozaveščanju je vaša občina pomembno prispevala k uresničevanju skupne vizije trajnostno povezanih skupnosti.«

Priznanje je na zaključnem dogodku v imenu občine prevzel Damjan Žerjav, lokalni koordinator ETM iz občinske uprave Občina Brežice.

etm priznanje.pdf