Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

04.11.2022 / Sporočila za javnost

Predstavitev umeščanja glamping enot v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Občina Brežice je v okviru priprave šestih sprememb in dopolnitve OPN (SDOPN6) zaznala potrebo po umeščanju večjega števila individualnih turističnih kapacitet. Po večini so bile podane pobude za umeščanje glamping enot. V ta namen je potrebno pristopiti k spremembi namenske rabe prostora iz območja kmetijskih ali gozdnih površine v območje stavbnih zemljišč z ustrezno opredeljeno podrobnejšo namensko rabo za turizem, z določenimi ustreznimi posebnimi prostorsko izvedbenimi pogoji in območja ustrezno vsebinsko kapacitirat ter upoštevat kumulativne vplive umeščanja.

Občina Brežice je na osnovi podanih pobud in opravljene analize k sodelovanju povabila Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za arhitekturo. Študentje so pod budnim očesom mentorjev v letnem semestru 2021/2022 pilotno razvijali ideje, vizije in možnosti za razvoj kratkotrajnih turističnih nastanitev z »glamping-i« na različnih lokacijah po občini. Obravnavanih lokacij je bilo 12 in zasnove so medsebojno zelo različne. Od ureditve večjega območja s številnejšimi glamping hišicami kot tudi postavitev le nekaj tovrstnih objektov ob obstoječem stanovanjskem objektu ali turistični kmetiji ali zidanici ali kmečkemu turizmu. Pobude se v večini pojavljajo v odprtem vinogradniškem območju, ob obstoječih višje ležečih kmetijah in v obrečnem prostoru reke Krke.

Projekt je po številnih usklajevanih in obiskih terena zaključen, zato vas vljudno vabimo na predstavitev in razstavo rezultatov urbanistično-arhitekturne delavnice z nazivom »Tipologije objektov za namen kratkotrajnih nastanitev v odprtem prostoru (glamping) v Občini Brežice«

Predstavitev rezultatov delavnice bo v četrtek, 10.11.2022, ob 17. uri v Mestni hiši Brežice v mestnem jedru Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice.

V pričakovanju udeležbe vas lepo pozdravljamo in se že v naprej veselimo srečanja z vami.

vabilo_Brezice.pdf

GL