Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

09.11.2022 / Sporočila za javnost

V Sobenji vasi uredili vaško središče pri izviru studenca

Deli na FBNatisni

V petek, 4. novembra 2022, je v Sobenji vasi potekala otvoritev obnovljenega vaškega središča pri igrišču – namenu je bilo uradno predano urejeno vodno zajetje oz. vaški izvir. Nekoč pomemben vir pitne vode je danes prostor za srečanja vaščanov. Studenec vaščani še vedno uporabljajo, saj po besedah domačinov ne presuši niti poleti. Urejen je bil leta 1931, o čemer priča letnica, pozneje pa so ga priložnostno urejali. Zbrane vaščane sta pozdravila predsednik KS Čatež ob Savi Alojz Škrabl in župan Občine Brežice Ivan Molan, novo pridobitev je blagoslovil domači župnik Jože Pacek. Po uradni predaji v namen je sledilo druženje vaščanov v gasilskem domu.

Pozdrav predsednika KS Čatež ob Savi Alojza Škrabla.JPGVaščani na dogodku.JPGDSC_4808.JPGDSC_4781.JPGDSC_4775.JPGBlagoslov nove pridobitve.JPGVaščani so veseli nove pridobitve.JPGVoda v koritu.JPGModernizirani del javne poti v Sobenji vasi.JPG

 

V letu 2022 je bila izvedena sanacija vaškega vodnega zajetja v Sobenji vasi in urejeno odvodnjavanje. Celovito se je saniralo obstoječe zajetje z novo betonsko izvedbo, poleg tega je bilo urejeno meteorno odvodnjavanje z betonskim iztokom, uredili  so tudi jaške za čiščenje tega zajetja. Uredila se je še okolica ter del mulde. Vrednost investicije znaša dobrih 41.000 evrov. V Sobenji vasi je bila izvedena še celovita rekonstrukcija cca 80 m dolge javne poti. Zamenjala sta se spodnji in zgornji ustroj ter izvedlo polaganje enoslojnega asfalta. Poleg tega sta se še uredila jaška in popravilo asfalta pred gasilskih domom, za kar je Občina Brežice namenila dodatnih 22.000 evrov.

 

Vaški izvir v urejenem koritu.JPG