Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.11.2022 / Sporočila za javnost

DUO Impoljca daje življenju pomen že 70 let

Deli na FBNatisni
Galerija

Ob 70. obletnici DUO Impoljca ''Življenje v skupnosti in povezovanje'' je v četrtek, 10. novembra v prostorih Doma upokojencev Brežice potekala okrogla miza s kulturnim programom, ki so ga pripravili stanovalci Doma upokojencev Brežice in stanovalci DUO Impoljca.

Vse prisotne je v imenu občine Brežice pozdravil župan Ivan Molan in dejal, da občina podpira delovanje in programe doma, ki omogoča kakovostno oskrbo za starejše, ki potrebujejo institucionalno varstvo. ''Želimo si, da bi ljudje imeli v jeseni svojega življenja vso potrebno oskrbo, da lahko čim dlje ostanejo doma,'' je še poudaril župan Ivan Molan, "tako sofinanciramo storitev Pomoč na domu, v dveh letih smo zagotovili za izvajanje storitve tudi šest novih vozil. Občina podpira tudi storitev brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki, vse z namenom starejšim zagotoviti čim bolj kakovostno življenje."

DSC_4949

Občina je med drugim v obnovljenem nekdanjem domu upokojencev zagotovila prostore za stanovanjsko skupnost VDC, urejamo pa tudi stanovanjske enote za starejše, ki še ne potrebujejo institucionalne oskrbe. Stanovanjskih skupnosti za starejše si želimo v prihodnje tudi po ostalih krajih naše občine, saj se zavedamo, da si vsak želi na starost biti čim bližje doma ob ustrezni in kakovostni pomoči in oskrbi.

Občina Brežice je letos preko javnega razpisa namenila sredstva tudi za nakup električnega pianina, s katerim se je na dogodku predstavil Domski zbor Žarek, pod vodstvom Elizabete Križanić. Glasba je izjemnega pomena saj stanovalce združuje pri skupni aktivnosti in prispeva k boljšemu počutju.

Direktorica Darja Cizelj se je v nagovoru zahvalila občini in županu za vso podporo in dobro sodelovanje in povedala, da bo DUO Impoljca v letu 2023 v Brežicah odprl stanovanjsko skupnost za 10 uporabnikom (tisti, ki potrebujejo institucionalno oskrbo in so mlajši od 65 let). Ob tej priložnosti so se z video predstavitvijo in pesmijo ter osebnimi izkušnjami predstavili tudi uporabniki stanovanjskih skupnosti - teh je v sevniški občini že pet. Skupnosti delujejo na principu družine, kjer zaposleni nudijo podporo 24 ur na dan vse dni v letu.