Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.11.2022 / Sporočila za javnost

Brežice, moje praznično mesto 2022

Deli na FBNatisni

ZPTM Brežice je pripravil praznični program v času od 3. do 31. decembra. Potekali bodo številni dogodki na prostem, predstave za najmlajše, koncerte za vse generacije, plesni večer ter prednovoletni in silvestrski koncertni večer v starem mestnem jedru mesta. Z dogodki svoja vrata odpira tudi brežiški grad, zaživele bod mestna ulica, gostinski ponudniki v mestu pa že vabijo s posebno praznično ponudbo.

Za uvod v dogodke v sklopu »Brežice, moje praznično mesto« 2022, vas  že v soboto, 3. decembra, vabimo na veliki decembrski koncert Nine Pušlar, v nedeljo, 4. decembra pa obiščite Praznični rokodelski sejem s tržnico ter ustvarjalnico in obiskom Dobrega moža v Posavskem muzeju Brežice.

zptmbre_moje-praznicno-mesto_22_12-03-nina-puslar__web-420x280_1.0.0.jpg

 
V soboto,  10. decembra, brezplačno zadrsajte na Otvoritvi drsališča na prostem in animacijami na ledu pred Športno dvorano Brežice, najmlajši pa zagotovo ne smejo zamuditi brezplačne otroške predstave »Božič na strehi« in prihoda Božička, ki bo v četrtek, 15. decembra, v dvorani Mladinskega centra Brežice.

Tudi plesali bomo, saj se v soboto, 17. decembra, v Mladinskem centru obeta vroč plesno-glasbeni »Xmas latino party« z DJ-jema Pando in Gašperjem. Plesali bomo salso, ki vsakemu požene kri po žilah in bachato.

Priložnost za poldrugo uro smeha bo v družbi Uroša Kuzmana in Aleša Novaka v Stand up komediji »Mali otroci, veliki problemi«, ki bo v nedeljo, 18. decembra, v Mladinskem centru Brežice.

V Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice bo v petek,  30. decembra, tradicionalni, že 8. Gala novoletni koncert odličnih posavskih glasbenikov Janka Volčanška in Mateje Arnež Volčanšek z gosti, pestro pa bo zadnje dni letošnjega leta tudi na ulici starega mestnega jedra.

V petek, 30. decembra bomo pričarali tudi praznično vzdušje za najmlajše, z otroško predstavo in prihodom Dedka Mraza ter se za najdaljšo noč v letu ogreli s Skupino Gadi in DJ-jem v ogrevanem šotoru.
 
Kot se spodobi bomo leto 2022 zaključili v družbi bližnjih in prijateljev ter novo leto 2023 pričakali na ulici in v ritmih skupine The Rafters, na čelu z Robertom Petanom, posavskim kantavtorjem, ki je poleg tega, da je odličen glasbenik, tudi mojster besed in komičnih nastopov.
 
Živahno in praznično bo, za vse okuse in generacije, zato vabljeni v Brežice.

zptmbre_moje-praznicno-mesto_22_program__b1_1.0.0.jpg